Позволявали ли сте си някога съзнателно да бъдете обичани от

...
Позволявали ли сте си някога съзнателно да бъдете обичани от
Коментари Харесай

Има поне 10 причини да се страхуваме от любовта

Позволявали ли сте си в миналото умишлено да бъдете обичани от различен човек?
По природа сме склонни да бягаме от неща, които ни карат да се опасяваме или да се усещаме несигурни, и любовта в това отношение не прави изключение. Вътрешните ни отбрани, недоверието и страхът в действителност могат да причинят доста проблеми. Ако към момента не сте привикнали да бъдете обичани, евентуално подсъзнателно се пробвате да изтласкате любящите хора от своя дребен свят.
И по този начин, за какво любовта провокира подобен боязън у някои хора? Има доста аргументи за това. Разбирането на тези аргументи е ключът към изкореняването на възприятието на боязън, обвързвано с връзките сред двама души. Защо просто не позволите на любовта да се настани трайно в живота ви?

1. Рано или късно любовта ще свърши и някой ще ви напусне
Ако в миналото преди този момент сте били напускани от някого и сте претърпели разлъка, прекомерно евентуално е да имате опасения от обстоятелството, че индивидът, с който сте обвързани сега, също ще ви напусне в бъдеще. Разбира се, не трябва да се доверявате сляпо на всички хора, които към момента не са потвърдили привързаността си към вас, само че упоритото мислене, че рано или късно всички по този начин или другояче ще постъпят по същия метод, също не е решение в тази обстановка. В подобаващия миг изразете терзанията, които ви изтезават, и обърнете внимание на реакцията на колегата си, както и на знаците, които той демонстрира за ангажираност към връзката ви и преданост към вас.

2. Когато някой ви обича, той има високи упования към вас
Най-общо казано, любовта и предаността са две от най-важните качества, които се чакат и от двете страни. Някои хора даже са способни да подхващат избрани стъпки и старания с вярата, че другата страна ще им отвърне със същото в бъдеще. В такива случаи взаимните упования играят изключително значима роля за триумфа на връзката.Всяка връзка е друга. Заслужава си още един път да подчертаем, че всички страхове или терзания би трябвало да бъдат споделени с колегата без съмнение, с цел да се реализира допустимо най-бързо взаимно схващане.

3. Когато някой ви обича, това значи, че знае прекалено много за вас
Доста постоянно се случва по този начин, че демонстрирайки на другите хора кои сме, можем да създадем възприятие на неустановеност у себе си. Този тип боязън е значима преграда пред интимността. За да го разчупим и да се покажем на другия човек в цялостна светлина, да му позволим да познае както позитивните, по този начин и негативните ни качества, може да предизвикаме възходящ боязън. Той се демонстрира изключително мощно, когато мислим, че отрицателните ни качества ще накарат другия човек да желае да ни изостави поради тях. Ако не се отворите изцяло пред колегата си, помислете, че той в никакъв случай няма да има опция в действителност да ви опознае и да ви одобри такива, каквито сте. Ако някой желае да бъде с вас, той ще ви обича такива, каквито сте, без значение от събитията.

4. Когато някой ви обича, в последна сметка ще ви разочарова с нещо
Да, това е правилно. Любовта не е съвършена. Никой не може да оправдае всички упования. Хората вършат всевъзможни неточности, мързеливи са, опасяват се от избрани неща или не помнят какво е значимо за тях или за другата страна във връзката. Това рано или късно ще се случи и на вас. Бъдете готови за това. Отличен метод да се справите с неизбежното отчаяние е да съобщите на колегата си какви са допустимите ви граници, каква е обстановката и по какъв начин се чувствате във връзка с нея. Защо да чакате пасивно своето отчаяние и да не дадете на колегата си опция просто да постъпи по друг метод в дадена обстановка?

5. Когато някой ви обича, той ще нарани възприятията ви
Вярно е, че в доста случаи, когато сме във връзка, можем да се почувстваме гневни или да изпаднем в незадоволеност. Но това не трябва да се показва посредством яд и упреци, защото този метод няма да докара до нищо градивно. Съществува доста по-прост трик да изразите възприятията си. Просто поговорете с колегата си за това какво е направил той или тя, което ви е предиздвикало да се чувствате по този метод, а не по другия - дружно сигурно ще съумеете да измислите метод за разрешаването му. Гневът, скръбта и яростта единствено ще ви накарат да се чувствате още по-зле и любовта ви няма да завоюва от това.

6. Когато някой ви обича, той поема контрола над вас
Ако сте привикнали да бъдете следени, неизбежно ще привлечете хора, които желаят да имат власт над вас. Признайте този факт в този момент, в случай че той е правилен. След като го осъзнаете, това ще ви разреши да насочвате по-добре стъпките си, когато влизате в нова връзка с различен човек. А в случай че контролирате връзката си, тогава можете решително да започнете да мислите за себе си. Но в случай че към момента не сте сигурни, че контролът е значима част от една връзка, тогава постоянно можете да си зададете следните въпроси: Винаги ли сте съгласни с всичко? Играете ли дружно или търсите помощ извън? Доколко сте добър във вземането на решения независимо? И не забравяйте, че в случай че не позволявате на никого да ви управлява, никой няма да го направи.

7. Когато някой ви обича, той ви постанова разнообразни ограничавания
Възможно е също по този начин да извършите догатката, че когато започнете връзка с различен човек, този човек ще ви лимитира по някакъв метод. Всъщност това може да е правилно, изключително в някои връзки. Но когато споделяте живота си дружно с различен човек, главното е да не се оставяте да бъдете ограничавани, а в противен случай, любовта би трябвало да бъде тласък за вас да се развивате и да разширявате хоризонтите си дружно. Ето за какво налагането на ограничавания върху себе си единствено ще ви трансформира в благосъстоятелност на някой различен в този миг. Но в края на краищата никой не принадлежи на никого другиго. Идеалното решение е просто да почитате себе си. Събитията в живота не всеки път би трябвало да се развиват по проект. Не е наложително нещата въобще да се случват по нашия метод. Просто би трябвало да си дадем независимост и просто да приказваме между тях.

8. Дори и някой да ви обича, фамилията ви отново няма да го одобри
Разбира се, постоянно съществува опцията един или повече членове на фамилията ви да не одобряват колегата ви. Какво би трябвало да извършите тогава? Просто да изслушате тяхната версия на историята е в действителност добра концепция. Но по-късно би трябвало да действате съгласно личните си упования, степента на задоволеност и метода, по който се чувствате. Най-лошото нещо, което можете да извършите, е да се откажете да бъдете с някого единствено тъй като фамилията ви гледа на това изкривено. Всеки има право да избере индивида, с който ще показа личния си живот.

9. Когато някой ви обича, губите приятелите си поради това
Може би откогато сте във връзка, приятелският ви кръг е почнал да се свива с течение на времето. Но въобще не е наложително да ги губите; всичко е въпрос на цели. Най-вероятно в този момент прекарвате по-малко време с тях. Въпреки това, в случай че те в действителност са ваши другари, а не просто инцидентни познати, в действителност в никакъв случай няма да ги загубите. Страхът от загуба на другари не би трябвало да бъде проблем, в случай че знаете по какъв начин да организирате времето си. Всъщност нищо не ви пречи да прекарвате известно време с приятелите си и с колегата си.

10. Когато някой ви обича, вие губите себе си
Всичко е директно обвързвано със самоналожените ограничавания. Как можете да бъдете в сполучлива връзка и в това време да не загубите себе си посредством любовта? Когато се обвържете с някого, не се превръщате автоматизирано в подобен. Здравата връзка би трябвало да бъде още едно допълнение към живота, който към този момент имате - а не да го замества изцяло. И за двама ви ще е потребно да се превърнете в нещо като екип. В такова съглашение вие сте себе си, само че работите в тясно съдействие с другия човек и назад. Сега седнете и умерено анализирайте коя от горепосочените точки се отнася за вас, къде се крие вашият боязън. След това се заемете да се борите с него и разберете какво в действителност е любовта. В края на краищата всеки от нас желае да бъде обичан и благополучен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР