Позволихме нашите посолства да се напълнят с агенти. В малка

...
Позволихме нашите посолства да се напълнят с агенти. В малка
Коментари Харесай

Какво правят 118 дипломати в руското посолство в малка България? -

" Позволихме нашите посолства да се изпълнят с сътрудници. В дребна България, да вземем за пример, имаме 118 дипломати в съветското посолство в София. В Гърция броя е сходна, както и в Румъния. По този метод отворихме вратата за хибридни офанзиви. "

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков в изявлението си по време на полемиката „ Изгубено десетилетие? ” в границите на Годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос.

Можем да бъдем оптимисти за идващото десетилетие, в случай че вземем поради поуките от миналите 10 години, означи министър председателят.

Петков уточни, че в годините обратно не са направени задоволително стратегически стъпки, които да не разрешат повишаването на зависимостта на Европа от съветския газ и които да противодействат на хибридните офанзиви. По въпросите на сигурността и защитата също е липсвало задоволително стратегическо мислене по отношение на логистиката по източния фланг.

Според министър-председателя точно всички позволени пропуски не са дали опция да има отговарящ отговор на енергийната рецесия и войната в Украйна.

Изводът е, че би трябвало да действаме дружно, посочи министър-председателят Кирил Петков и даде образец по какъв начин в къси периоди след прекъсването на доставките от „ Газпром “ България съумя да откри други възможности.

Според премиера оптималното потребление на инфраструктурата в района дава опция за енергийна диверсификация освен на България, само че и на Балканите.

Петков подчертава върху смисъла на това да бъде реализирана синергия в района и да бъдат направени стъпки за повече резистентност. Като резултат министър председателят Петков изрази вяра, че в края на актуалната година България ще бъде самостоятелна от съветския газ и ще има доста по-зелена стопанска система.

В Давос министър председателят Кирил Петков е придружаван от началника на политическия му кабинет и от съветника му по външнополитически въпроси.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР