“Позволете ни най-накрая да приемем България и Румъния в Шенген,

...
“Позволете ни най-накрая да приемем България и Румъния в Шенген,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Да пуснем най-после България в Шенген

“Позволете ни най-сетне да приемем България и Румъния в Шенген, без никакво по-нататъшно закъснение. “

Призива насочи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя произнесе годишната си тирада „ За положението на Съюза “ пред Европейския парламент в Страсбург. Това е последната тирада по време на мандата на тази Комисия. През юни 2024 година ще се състоят европейски избори.

„ Всеки ден виждаме по какъв начин споровете, климатичните промени и неустойчивостта тласкат хората да търсят леговище на всички места “, посочи Фон дер Лайен.

Тя бе безапелационна, че миграцията би трябвало да бъде ръководена.

„ Позволете ми да благодаря особено на България и Румъния за водещата роля и използването на най-хубавите практики и в даването на леговище, и във връщането (на миигранти – б.р.). Те го потвърдиха. България и Румъния са част от нашето Шенгенско пространство “, заключи ръководителят на Европейска комисия.

И прикани миграцията да бъде ръководена дейно, само че да бъде демонстрирано и съчувствие.

Австрия е срещу влизането на двете страни в Шенген, като акцентира точно миграцията.

Отделно Нидерландия е със служгебно държавно управление, което надали ке вземе позитивно за страната ни решение.

Приемането в Шенген е от компетенцията на страните членки (Съвета) на Европейски Съюз. Необходимо е цялостно единогласие.

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР