Позволете ми в деня на Иван Рилски, който призоваваше за

...
Позволете ми в деня на Иван Рилски, който призоваваше за
Коментари Харесай

Радев: Надявам се войнолюбците да са малцинство в 48-ото НС

Позволете ми в деня на Иван Рилски, който призоваваше за примирение и за единение да благодаря за поканата и опцията да поздравявам всички вас.

Всяко начало е заредено с очаквания, открива се опцията да оставите почтена диря в историята в тези сложни за България и Европа времена. Надявам се Народно събрание да ни изведе от спиралата на политическа неустойчивост и ключът е във вас, в управленията на партиите. Това съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Основен приоритет на работата на парламент и държавно управление е гарантиране на националната сигурност. Още през днешния ден служебното държавно управление ще внесе признатата стратегия за предпочитани капиталови разноски на МО и плана за вторите осем самолета. Този парламент би трябвало да вземе решение дали България ще загуби въздушния си суверенитет, сподели Радев. Надявам се войнолюбците да са малцинство в 48-ото Народно събрание, добави той.

Нужен е разсъдък, кураж, с цел да се сформира държавно управление, което да поеме отговорност. Паралелно с главната задача за сформиране на държавно управление – всички осъзнаваме, че 48 Народно събрание е изправено пред въпроси, чието решение следва да бъде от този парламент без значение какъв брой дълго ще съществува. Парламентарното време е скъпо и гласоподавателите ще се почувстват предадени в случай че то бъде отдадено на кавги. Хората чакат решения в битката с бедността, ниските приходи, обществената рецесия влече и растеж на престъпността, ограниченията би трябвало да са решителни и незабавни. Редно е бюджетът за 2023 да се одобри до края на годината и по тази причина се надявам бързо да се образува държавно управление, което да създаде бюджет по отношение на публичните провокации. Ако това не стане служебното държавно управление е готово да внесе проектозакон за бюджета и в случай че стигнем до там, ще прикани към него да се подхожда професионално и отговорно. Съветвам да се прегледат ограниченията за компенсиране на потребителите от високите цени на енергоносителите, добави Радев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР