Позволете ми в Деня на Иван Рилски, който през целия

...
Позволете ми в Деня на Иван Рилски, който през целия
Коментари Харесай

Румен Радев: Надявам се 48-ото Народно събрание да ни изведе от спиралата на политическа нестабилност

Позволете ми в Деня на Иван Рилски, който през целия си витален път призовава за примирение и за единение на народа, да ви благодаря за поканата и опцията да поздравявам всички вас, на които българите гласоподаваха доверие да ги съставляват. Това сподели президентът Румен Радев на откриването на 48-ото Народно заседание, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". 

" Въпреки късия живот на последните парламенти, всяко начало е заредено с очаквания. Искрено се надявам 48-ото Народно заседание да ни изведе от спиралата на политическа неустойчивост и ключът е точно във вас, в управленията на показаните партии. Но е необходим разсъдък, необходим е кураж, с цел да се сформира държавно управление, което да поеме отговорност да ръководи във време на тежки тествания. Паралелно с основната задача – сформиране на държавно управление, всички осъзнаваме, че 48-ото Народно заседание е изправено пред редица въпроси, чието решение следва да бъде от този Народното събрание. Затова и парламентарното време е  изключително скъпо и гласоподавателите ще се почувстват предадени, в случай че то бъде удавено в кавги ", сподели още той.

По думите му хората чакат решения в битката с бедността, високите цени, ниските приходи. " А обществената рецесия влече и растеж на престъпността и тук ограниченията би трябвало да бъдат решителни и незабавни ", безапелационен е Радев. 

" Всички знаем, че е редно бюджетът за 2023 година да бъде признат до края на годината. И по тази причина се надявам бързо да бъде образувано държавно управление, което да създаде бюджет съгласно публичните провокации. Но в случай че това не стане, служебното държавно управление е готово да внесе проектозакон за държавния бюджет. Аз ще призова към него да се подхожда професионално,ан е предизборно. Да се прегледат и ограниченията за компенсиране на потребителите. Наред с напъните на служебното държавно управление за преодоляване на рецесиите, то въпреки всичко съумя да създаде и проектозаконите за Плана за възобновяване. И чакам те да бъдат прегледани и признати. Не единствено поради предстоящото финансиране, а най-много поради ролята на тези закони за отключване на значими промени, за подсилване на държавността, битката с корупцията по високите етажи на властта и фактическата недостижимост на основния прокурор, за рационализация на стопанската система и страната ни ", изясни президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР