Позволете ми в деня на Иван Рилски, който през целия

...
Позволете ми в деня на Иван Рилски, който през целия
Коментари Харесай

Радев: Не удавяйте НС в скандали, избирателите няма да го простят! Не вкарвайте страната във войната

„ Позволете ми в деня на Иван Рилски, който през целия си витален път призоваваше за примирение и единение, да поздравявам всички вас от тази естрада. Въпреки късият живот на последните парламенти, всяко начало е заредено с вяра и пред вас се открива опцията да оставите диря в история в тези сложна за България и Европа ". С тези думи президентът Румен Радев поздрави депутатите при откриването на Народното събрание.

„ Искрено се надявам 48-мото Народно събрание да ни изведе от спиралата от политическа неустойчивост, ключът е във вас, само че е необходим разсъдък и кураж, с цел да се сформира държавно управление, което да ръководи в тежки времена. Всички осъзнаваме, че това Народно събрание е изправено пред редица въпроси, чието решение би трябвало да бъде взето от този парламент, без значение какъв брой ще съществува. Избирателите ще се почувстват предадени, в случай че то бъде удавено в кавги “, посочи Радев.

Той прикани ограниченията за престъпността да бъдат решителни и незабавни, а обществените политика да бъдат ускорени без да се прекъсват обезщетенията за народа.

Редно е бюджетът на 2023г. да бъде признат до края на годината, съобщи още той. „ Ако това не стане, служебното държавно управление е готово да внесе проектозакон за държавния бюджет “, добави Радев.

„ Ширещата се безотговорност оронва вярата в държавността “, съобщи президентът и прикани за ограничения по линия за актуализация на законите в страната.

България не може да си разреши да остане в периферията на Европа, акцентира Радев. Той съобщи, че е значимо да се внесе плана за вторите 8 военни самолета. " Надявам се бъдат прегледани в интензивен порядък ", добави той.

„ Този парламент е изправен и пред тежката отговорност дали страната ще загуби въздушния си суверенитет. Депутатите би трябвало да опазят България от пожара, който бушува, тъй като гласоподавателите и историята няма да простят на тези, които тласнат страната към войната. Знам, че най-превъзбудените войнолюбци в никакъв случай няма да заловен оръжие, само че с лекост залагат живота на другите. Имало го е преди, за жалост, някои до вършат и през днешния ден. Надявам се сходни войнолюбци да бъдат малцинство в 48-мтоо Народно събрание “, добави Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР