„Позволете ми най-напред да отдам почит на всички мъже и

...
„Позволете ми най-напред да отдам почит на всички мъже и
Коментари Харесай

И Йенс Столтенберг поздрави българските военни за празника

„ Позволете ми на първо време да отдам респект на всички мъже и дами в униформи в България в този ден, в който се празнува храбростта и значимостта на Българската войска и военнослужещите. Свидетели сме по какъв начин в целия Алианс и в България военнослужещите имат основна роля като поддържат напъните на обществото в борбата против рецесията с ковид. Здравните служби са на фронтовата линия в борбата, само че военнослужещите им оказват помощ с полеви лечебни заведения, граничен надзор, стерилизация на публични места, както и с въздушен превоз, с превозването на оборудване”.

Това съобщи в изявление за Българската национална телевизия генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. „ Бих желал да ви поздравя за цялостния ви принос към задачите и интервенциите на НАТО, както и за това, че в този момент инвестирате повече в защита. Всичко това се прави оценка високо и способства за общата мощ на НАТО и за обстоятелството, че сме дружно в напъните за предотвратяването на конфликт”, акцентира генералният секретар на НАТО.

Каракачанов: България съществува 1400 година с помощта на Българската войска

„ Съюзниците от НАТО оказват поддръжка един на различен, НАТО координира тези старания. Например, България се възползва от качествата ни за превозването по въздуха на значимо здравно съоръжение, което оказва помощ в борбата с COVID-19. Така военнослужещите поддържат здравните институции. Прекрасно е да забележим такова тясно сътрудничество”, добави Йенс Столтенберг.

„ Основната отговорност на НАТО е да подсигурява, че тази рецесия в опазването на здравето няма да се трансформира в рецесия на сигурността. Ние всекидневно осигуряваме надеждна защита и въздържане, поддържаме подготвеност на силите си, продължаваме с разполагането в източната част на Алианса, в това число засилено наличие в региона на Черно море и българските военни елементи и България са значима част от този процес”, сподели още генералният секретар на НАТО.

Организацията на Северноатлантическия контракт поздрави българските военнослужещи във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска и като показа поздрава на Постоянната делегация на Република България в НАТО в обществените мрежи. „ Днес означаваме Деня на храбростта при необикновени условия и на първа линия в битката с COVID-19 са нашите медици, в това число военните ни медици. Благодарим ви”, подчертава в известието българската делегация.

„ Гордеем се, че изпълнявате почтено своите отговорности в съюзнически учения, задачи и интервенции на НАТО. Пожелаваме ярък празник на всички”, се споделя още в поздравлението.

Началникът на защитата: Със закупуването на Ф-16 влязохме в 21-ви век

Специален привет към българските военнослужещи насочи в обществените мрежи Върховното основно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа като акцентът бе подложен върху приноса на България към интервенцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR), задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна подкрепа” и към сигурността на Черноморския район.

Поздравления към Българската войска разгласиха още и Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир и Съюзното взаимно командване на силите на НАТО в Неапол, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР