Позволете ми да приема тази награда от името на всички

...
Позволете ми да приема тази награда от името на всички
Коментари Харесай

Борисов прие отличието на Сърбия от името на българите от Европредседателството

" Позволете ми да приема тази премия от името на всички българи , които поставиха големи старания по време на Българското председателство - на всички, които имаме вяра, че Сърбия е неразделна част от Европа , че в най- скоро време ще бъде член на Европейския съюз. "

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Белград, откакто беше награден с най-високото държавно отличие на Сърбия " Орденът на Република Сърбия ". Призът бе връчен от сръбския президент Александър Вучич на националния празник на западната ни съседка - Денят на държавността на Република Сърбия.

Българският министър-председател Борисов акцентира, че няма по-добро от това съседите да са държави-членки на Европейски Съюз, тъй като по този начин " дружно можем да работим по набелязаните инфраструктурни планове - жп линиите, автомагистрали, газопроводи, туризъм ".

" Мога да ви уверя, че колкото и сложен да е светът , колкото и сложни решения да взехме , изключително след война - аз имам вяра и виждам, че Сърбия върви по правилен път и няма по-хубаво от другарството, от мира и дружбата сред народите ", изясни Борисов.

" Орденът на Република Сърбия " е най-високото държавно отличие в страната . Той се връчва с декрет за изключителните заслуги на министър-председателя Бойко Борисов за развиването и затвърждаването на миролюбивото съдействие и другарските връзки сред Република Сърбия и Република България.
 Борисов получава най-високото държавно отличие на Сърбия
Борисов получава най-високото държавно отличие на Сърбия

На публична гала в Белград утре
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР