Позовавайки се на правителствени източници, Washington Post (WP) съобщава за

...
Позовавайки се на правителствени източници, Washington Post (WP) съобщава за
Коментари Харесай

Washington Post: Иранските дронове, закупени от Русия, излизат от строя

Позовавайки се на държавни източници, Washington Post (WP) оповестява за многочислени механически проблеми при потреблението на иранските дронове, част от които се оказват напълно неизправни. Техническите проблеми не се прецизират, само че съгласно неназован държавен чиновник по сигурността, " има няколко неточности в системата ".

Изданието твърди, че Техеран е доставил на Русия безпилотни самолети от серията Mohajer-6 и Shahed, способни да носят муниции за офанзиви на радари, артилерия и други военни цели. Русия и Иран отхвърлят договорката, само че Москва наподобява към този момент е получила стотици дронове и съгласно WP, съветски оператори в този момент се образоват в Иран да ги ръководят.

През юли Владимир Путин се срещна с иранския водач Али Хаменей, като се очакваше диалозите им да изяснят позицията на Техеран към войната против Украйна. Няколко дни по-рано, съветникът по въпросите на националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан сподели, че иранското държавно управление се готви да даде на Русия дронове, което може да се преглежда като...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР