Позовавайки се на потенциални рискове за националната сигурност, администрацията на

...
Позовавайки се на потенциални рискове за националната сигурност, администрацията на
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън ще разследва рисковете за националната сигурност от китайските „умни автомобили“


Позовавайки се на евентуални опасности за националната сигурност, администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи, че ще проверява създадените в Китай „ умни коли “, които могат да събират сензитивна информация за американците, които ги ръководят, заяви

Проучването може да докара до нови регулации, целящи да попречат на Китай да употребява комплицирана технология в електрически коли и други по този начин наречени свързани транспортни средства за следене на водачите и тяхната персонална информация. Длъжностни лица са загрижени, че функционалности като технология за подкрепяне на лидера могат да се употребяват за дейно шпиониране на американците, заяви Асошиейтед прес.

„ Китай е решен да господства в бъдещето на автомобилния пазар, в това число посредством потребление на нечестни практики “, сподели Байдън в изказване през днешния ден. „ Политиките на Китай могат да наводнят нашия пазар с неговите транспортни средства, създавайки опасности за нашата национална сигурност. Няма да разреша това да се случи “, зарече се той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР