Позицията областен управител е по-сериозна. Това не е да си

...
Позицията областен управител е по-сериозна. Това не е да си
Коментари Харесай

Разнобой между кмета и областния управител

Позицията регионален шеф е по-сериозна. Това не е да си общински консултант. Трябва да се подходи държавнически, с отговорност. Така разяснява кметът  относно м, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

С заема би трябвало да се довършат стадионите на " Локомотив “ и " Христо Ботев “, за които се плануват по 12 млн. лева с Данък добавена стойност, нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лева, реорганизация, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина - 6 млн. лева

" Ако стадион " Ботев " бе приключен преди 8 години, щеше да коства в пъти по-малко " - разяснява кметът. 

Според Димитров, Пловдив е столица на спорта, ражда невероятни гении. В града в този момент има 143 спортни клуба, до момента в който преди 15 година са били 43, а базата е същата. " Мен в случай че питате, по-добре да спортуват, в сравнение с да вървят да играят игрички ", счита той. 

По наредбата за подкрепяне на спортните клубове ще бъдат предоставени 2 милиона лв., посочи отрасловият зам.-кмет и уточни, че съгласно Евростат, един лев за спорт икономисва 7 лв. за опазване на здравето. 

Освен подготвителните зали със седалки за фенове за волейбол и баскетбол в " Западен ", тази година се планува построяването на голям състезателен комплекс на повърхност от 50-55 декара в двора на езиковите гимназии " Иван Вазов " и " Пловдив ", както и спортна зала в някогашната Руска. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР