„Позицията ни за неподкрепа към Каримански е принципна. Тя беше

...
„Позицията ни за неподкрепа към Каримански е принципна. Тя беше
Коментари Харесай

Филип Попов: Гуверньорът на БНБ трябва да е експерт, а не политически обвързана фигура


„ Позицията ни за неподкрепа към Каримански е кардинална. Тя беше декларирана доста от дълго време и ние продължаваме да поддържаме концепцията, че неговата кандидатура би трябвало да бъде оттеглена. Гуверньора на Българска народна банка би трябвало да е специалист, а не политически натоварена фигура.” Това разяснява пред NOVA заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов.

По думите на Попов създалата се обстановка към избора за гуверньор на Българска народна банка не заплашва стабилността на обединението. „ Тук приказваме за сферата на обществената политика, обществените заплащания, както и това, което се случва по света, а точно войната на няколкостотин километра от нас”, сподели още той.

Заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " напомни, че в съдружното съглашение е написана и опцията всяка една от 4-те партии в ръководещото болшинство да има опция за предложение на лични законопроекти.

„ Не мисля, че е застрашена стабилността на обединението. Все отново ние имаме съдружен контракт, който се извършва. Ето и през вчерашния ден гласувахме, и закрихме профилираните съдилища и прокуратура. Това беше и част от нашата съдружна рамка”, безапелационен бе Филип Попов.

В умозаключение той съобщи, че се намираме в доста комплицирана обстановка и ползите на обществото би трябвало да бъдат поставяни като приоритет за ръководещите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР