Позицията ни остава непроменена и единна, постигнахме консенсус по всички

...
Позицията ни остава непроменена и единна, постигнахме консенсус по всички
Коментари Харесай

Атанасова: Позицията ни за РС Македония остава непроменена и единна

Позицията ни остава непроменена и единна, постигнахме консенсус по всички въпроси . Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на излизане от президентството след съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност ( КСНС ) при президента Румен Радев.

„ Радвам се да заявя пред вас, че беше препотвърдена рамковата позиция, решенията на 44-ото Народно заседание и решението на Министерски съвет. За всеки общественик няма по-голяма оценка от това да се препотвърди неговата позиция , която е изразявал обратно във времето. В този смисъл се веселя, че останалите сътрудници от КСНС оцениха приноса и на 44-ото Народно събрание, и на третото държавно управление на Бойко Борисов във връзка с асоциирането на районен съд Македония “, сподели Атанасова.

„ Участниците в КСНС имаме консенсус по всички въпроси. Отне повече време “, добави тя и отхвърли да навлезе в детайлности какво се е случило на съвещанието, което продължи повече от пет часа и половина.

Атанасова съобщи, че е имало отчети на Министерство на външните работи, които са били изслушани. „ Важното е, че препотвърдихме позициите, които България към този момент е отстоявала. Защитаваме освен националния си интерес, само че и на хората, които имат българско съзнание и живеят в РСМ “, акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Тя чака договарянията да продължат не времево, както е написано в предложенията след КСНС, а когато има изпълнени условия, които са сложени. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР