Позицията на УС на БНТ, в която се заявява, че

...
Позицията на УС на БНТ, в която се заявява, че
Коментари Харесай

Кошлуков: Такава намеса в независимостта е допустима само в Северна Корея

Позицията на УС на Българска национална телевизия, в която се декларира, че публичната телевизия е подложена на невиждан напън, е в отбрана на сътрудника ни Георги Любенов и неговия екип. Това сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия генералният шеф на малкия екран.
" За първи път наши сътрудници, в тази ситуация Жоро Любенов и неговият екип, са подредени паралелно до нарушители и терористи. Как по този начин сме заплашили националната сигурност? Това са безобразни обвинявания, безспорни неистини. И трябваше Управителният съвет и персонално аз да реагираме ", акцентира Емил Кошлуков и добави, че застава зад решението на публицистичния екип на предаването на Георги Любенов.
 Емил Кошлуков се закани да съди министъра на културата Емил Кошлуков се закани да съди министъра на културата
Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков се закани да съди служебния министър на културата Велислав Минеков. Причината - думите на ми...
Министър Минеков не е задължен да познава Закона за телевизия и радио, само че той не може да се меси в публицистичната политика и не може да заплашва. Генералният шеф на Българска национална телевизия изясни, че и то отразява злободневните, настоящите неща. В тези продукции всички малките екрани в цяла Европа вършат директни включвания.
" Няма никакъв смисъл да стане конференция на партия, изказване на министър или футболен мач и ти да го дадеш след един ден, а при днешните технологии и след един час си безнадеждно просрочен ", добави той. В съответния случай Георги Любенов, а също и БТВ и Нова включват тази конференция, тъй като ръководещата до неотдавна партия ГЕРБ дава отговор на най-злободневния въпрос - тематиката с подслушванията.
" Седмица преди този момент сме пуснали президента в това предаване, по този начин пуснахме заместник-председателката на Българска социалистическа партия от пленума им ", разяснява той и добави, че на 23 май Българска национална телевизия прекъсва централната си обедна емисия, с цел да излъчат самия министър Минеков, връчвайки награди. Емил Кошлуков съобщи, че в Българската национална телевизия е пристигнало публично писмо от министър Минеков, в което се желае пояснение за публицистичната политика на Георги Любенов.
" Това е невиждано ", съобщи генералният шеф. " Стремежът на Минеков да обругае, да охули и да наклевети Българската национална телевизия, да ни упрекна в закононарушения е доста рисков. Такава интервенция в публицистичната самостоятелност е неприемлива на никое място, с изключение на в Северна Корея ", безапелационен беше Кошлуков.
 Кошлуков отговори: Министърът на културата няма право да се меси в работата на Българска национална телевизия Кошлуков отговори: Министърът на културата няма право да се меси в работата на Българска национална телевизия
Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков внесе публично в Министерството на културата отговорите си до служебния министър Велислав Ми...
Българска национална телевизия сезира всички институции и персони, както и неправителствени организации, които имат отношение към подобен проблем - Европейска комисия, Екологичен потенциал и комисията в него - Вътрешна работа, правораздаване и сигурност, Дирекцията по правата, комисаря по правата на индивида на Съвета на Европа, Фрийдъм хаус, Репортери без граница, Съюза на българските публицисти, които стоят зад Европейската спогодба за правата на индивида.
Обвинението от страна на проф. Минеков,, генералният шеф на Българска национална телевизия разяснява по този начин: " Ще потърся по всички законови способи отговорност за ангажирането на Минеков с разгласяването на такива оскърбителен условия, в които няма нищо правилно. Включително и по правосъден път ще диря правото си ". Той прикани министър Минеков мигновено да сезира ДАНС, Прокуратурата и който пожелае и да изиска да му наложат тези наказания още на следващия ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР