Позицията на СДВР е, че проектът за новата маркировка в

...
Позицията на СДВР е, че проектът за новата маркировка в
Коментари Харесай

Инженерите в СДВР се захващат с новата маркировка на Патриарха

Позицията на Столична дирекция на вътрешните работи е, че планът за новата маркировка в центъра на София по бул. " Патриарх Евтимий " не е координиран по надлежния ред. Към 8 ч. към момента няма импортиран документ от Столична община в " Пътна полиция ". Това съобщи пред Българска национална телевизия комисар Николай Крушарски, шеф на отдел " Пътна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.

Според него би трябвало да се прегледа по план маркировката, спомагателните уреди по спирките, велоалеите и други Ще би трябвало най-малко едномесечен период на инженерите на Столична дирекция на вътрешните работи да се срещнат с плана и да дадат съответно и умело мнение, посочи Крушарски.

Припомняме, че по настоящо законодателство, планът би трябвало да бъде показан за координиране в отдел " Пътна полиция " със съответните скици и чертежи с маркировката, знаковото стопанство и спомагателните уреди на пътното платно. Това условие е открито в Наредба № РД-02-20-2 от 24.10.2022 година на Министерството на районното развиване и благоустройството, която дефинира процедурата за образуване на придвижването по пътищата, отворени за публично прилагане.

Проектът за организация на придвижването би трябвало да премине през съгласувателна процедура, преди да бъде легализиран. В момента обаче, това изискване не е било изпълнено от Столичната община.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР