Позицията на президента Румен Радев е, че европейското бъдеще на

...
Позицията на президента Румен Радев е, че европейското бъдеще на
Коментари Харесай

Президентът не е евроскептик, а е загрижен, обяснява Ерменков

" Позицията на президента Румен Радев е, че европейското бъдеще на България е безалтернативно. В последно време, в света има доста притеснителни трендове. Ако е изразил терзание от това, не значи, че е евроскептик. Това че той обърна внимание на тези проблеми, демонстрира загрижеността му за България, Европа и света ", разяснява пред Българска национална телевизия Таско Ерменков от Българска социалистическа партия.

" Разбира се, техниката е значима, само че да сложим индивида във фокуса ", изясни Ерменков и добави, че Българска социалистическа партия е на позиция за растеж на възнагражденията на военнослужещите. Според него недокоплектът на Българската войска, макар нарастването на заплатите, се ускорява и това заплашва самата ни войска.

" Ние не можем да кажем, че Русия ни е зложелател. Можем да кажем, че имаме разлики, само че би трябвало търсим не това, което ни разграничава, а нещата, които ни сплотяват, с цел да можем да се възползваме от стратегическото си състояние на мост ", разяснява Ерменков. Той добави, че политиката- да сме или с едните, или с другите, имайки поради Запада и Русия, не е вид в един комплициран свят, в който би трябвало да се търси обединяване.

Ерменков изрази мнение, че под " осветяването ", наранено в речта на президента в УНСС, той разбира- да се покажат тези ракови процеси от паралелната страна, които могат да убият същинската страна. " Но се тормозя, че с ограниченията, които взимат за осветяването, от време на време прожекторите греят доста мощно и стартират да ни ослепяват. Имам поради случая с кмета на квартал Младост. Не разясня нейните дейности, дали е получила, или не - рушвет ", разяснява той.

" Но метода, по който беше направено, унищожаването на човешко достолепие е с хипотеза за виновност. Тя може да е всякаква, само че пет часа да я оставят с белезници на улицата и да я снимат? Човешкото достолепие не трябва да бъде мачкано ", изясни Ерменков. Той добави, че в една правова страна, редът би трябвало да се съблюдава и човек е почтен, до момента в който виновността му бъде потвърдена.

Таско Ерменков изясни за какво краткотрайната парламентарна комисия за ЧЕЗ е траяла работа. По думите му, депутатите са поискали от прокуратурата информация за компании, свързани с Гинка Върбакова.

" Най-интересният извод, който направихме е, че България е всичко друго, само че не и парламентарна република. Защото цялата информация, която желаеме, или не е за Народното събрание, или е загадка - банкова, или професионална. Когато не получаваш информация от държавните институции и когато те кажат, че Народното събрание няма право да получава тази информация, аз запитвам: Кой има тогава право ", разяснява Ерменков. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР