Позицията на президента Радев е позорна, ние не сме васали

...
Позицията на президента Радев е позорна, ние не сме васали
Коментари Харесай

ПП: Радев е позор, не сме васали

Позицията на президента Радев е позорна, ние не сме васали на никого, обявиха от Политическа партия „ Продължаваме промяната “ на конференция, съобщи БГНЕС.
България си направи заплащането по контракта, Газпром спря газа, това значи, че имаме една страна, която е неточна и друга, която е изправна. Това не ни учудва, същия проблем имахме през 2009 година, 2014 година също. Потреблението на България е сред 3 и 3,5 милиарда да се твърди, че нямаме трасета, по които да доставяме газ, е смешно. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия и финансов министър Асен Василев.
Да се разчита на изграждане на гръцката връзка е опрощение да си създадем диверсификацията, това опрощение се употребява към този момент 15 година В момента няма понижено потреблението към българските консуматори. Имаме транспортен съд, който разтоварва в Гърция и газът стига до нас без проблеми, добави Василев. Проблем с физическите доставки на газ няма, акцентира Василев. Щетата за всички, които плащаме газ е сред 500 000 и 1 млн. лв. дневно.
В момента България няма проблеми с доставките на газ, газът, който доставяме идва на цена, която е по-висока сега с 20%. Работим по общоевропейско решение, тъй че цената да стане по-ниска от тази, по която доставяхме с Газпром, добави Василев. Говори ли сме с Гърция и Италия за доставките на газ, тъй че това, което може да влезе в южна а посока 20 милиарда куб.м и да тръгнат към Сърбия и Унгария. Утре имаме срещи в Брюксел, заяви Василев.
Ние не търсим спор и война, само че когато пристигна на нашия предел, ще я посрещнем и ще отблъснем агресора и това би трябвало да е ясно на всеки агресор. България не е и няма да бъде васал на никого.
Позицията на Радев е позорна. Тя е позорна, тъй като в нея имплицитно строи разбирането, че Русия ще победи в този спор и че е обикновено и е добре Русия да победи в този спор. Аз считам, че Украйна ще победи в този спор и че би трябвало да помогнем на Украйна да победи в тоз спор, сподели Василев. Ако някой ни разгласи война, би трябвало да е подготвен за нашия ответен удар, сподели още Василев.
От своя страна министър председателят Кирил Петков съобщи, че Политическа партия е политическа партия, която ще пази напълно българския интерес.
Това значи самостоятелна България, свободна България, просперираща България. За страдание в близкото и по-далечно минало Русия е атестирала България като пета колония. В България има доста политически и стопански кръгове, които директно пазят ползите на Русия, добави Петков.
ПП ще пази главно единствено българските ползи, това значи цялостна самостоятелност, бидейки част от европейското семейство, сподели Петков.
Руските ползи, които са част от групите политически и стопански, в България ние имаме вяра, че зад тях стоят и 3-те милиарда изхарчени пари за турски поток и предлагането за газова централа и отхвърли ни от азерски газ, вместо в този момент да имаме подготвена диверсификация, сподели Петков. Гръцката връзка беше издигната повече в последните 3 месеца, датата е юни и физически тя ще стане. Имаме ясна позиция за войната в Украйна, не се опитваме да балансираме, това което може да чакат от Политическа партия е ясни позиции, български интерес, суверенитет, самостоятелност. Всяко наше деяние ще бъде в изгода и разцвет на нашата страна, сподели още Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР