Позицията на представляваната от мен коалиция, след много дискусии, нашето

...
Позицията на представляваната от мен коалиция, след много дискусии, нашето
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма да подкрепим предложената като политическа платформа идея за управление

" Позицията на представляваната от мен коалиция, след доста полемики, нашето решение удостоверява дълготрайната ни позиция, че ние не можем да подкрепим това държавно управление и по този начин препоръчаната като формат и като политическа платформа концепция за ръководство на страната ", акцентира от парламентарната естрада водачът на " Демократична България " Христо Иванов.

" Този спор отчасти се плъзга по повърхността. От една се твърди, и това е самата истина, че на страната ѝ би трябвало постоянно определено държавно управление. И че това е порядъчен и допустим вид и, в случай че не гласуваме за него - край. Така звучат причините на ГЕРБ ", уточни той.

" Но ми се коства, че днешният ден изисква въпрос какво да се прави и от там би трябвало да изхождаме в оценката си дали да подкрепим този кабинет или не. България има потребност от дълбока смяна, тъй като без това не можем да решим политическата рецесия. Тя не се дължи на междуличностни отношение или казани думи. Ние би трябвало да разбираме, че в случай че не решим дълбоките учредения за тази рецесия - тя ще се върне. Политическата неустойчивост ще се върне, в някакъв смисъл, даже в случай че изберем кабинет, който не може да отговори на всички въпроси, тази рецесия ще се задълбочи. Тази нужда от смела промяна е насочна точка по какъв начин да решим безизходицата, в която се намираме ", акцентира Иванов.

По думите му нуждата от смяна е отправната точка за всеки политически диалог за решение на безизходицата, в която сме се оказали. " Единият метод е конфронтационният метод - метод на играта с нулев резултат. Видяхме и знаем, че това не работи. Другият метод е също толкоз деструктивен - концепцията, че ще пренебрегваме нуждата от смяна ".

Иванов уточни, че това, което се предлага през днешния ден, не дава отговор на един доста елементарен въпрос: " Какви са гаранциите, че то няма да се трансформира в идващ кабинет " Беров ". Няма елементарен отговор на този въпрос при тази обстановка, само че аз не виждам даже опит от мандатоносителя за отговор. Смятаме, че един подобен кабинет, който наподобява като длъжностен кабинет, единствено че селектиран на друго място, не е задоволително лекуване и отговор на проблемите, които България има. Трябва повече. Не виждаме в състава, който оферирате, запас за амбициозни промени и запас за дълбоките промени, от които България има потребност. Нашата теза е, че тъкмо тъй като е мъчно, би трябвало да си слагаме високи цели ", безапелационен е той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР