„Позицията на ПГ на „БСП за България“ е, че трябва

...
„Позицията на ПГ на „БСП за България“ е, че трябва
Коментари Харесай

БСП: Трябва да се поканят всички  посланици, включително г-жа Митрофанова

„ Позицията на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ е, че би трябвало да се съблюдава държавния протокол и всички посланици, в това число и госпожа Митрофанова би трябвало да участват. Това, което чухме горе безусловно не дава отговор на никакви причини с това, че не би трябвало да бъде поканена госпожа Митрофанова. Включително беше сложена позиция на непрекъснатия секретар на външно министерство – учудващо за какво министъра на външните работи не го е подписал, а го е пуснал през непрекъснатия си секретар. Позицията, на която стъпват е на някакви насоки от Европейски Съюз – да не се канят посланиците освен на Руската федерация, само че и на Беларус. “ Това съобщи Георги Свиленски на брифинг след срещата на парламентарните групи, определени в 48-я парламент.
По думите му това, което през днешния ден е решено от болшинството е да не се поканят посланиците на Русия и Беларус при откриването на новия парламент. „ Покани би трябвало да изпрати администрацията на Народното събрание, тъй че евентуално няма да бъдат изпратени. Ние към момента не сме върли народни представители и няма по какъв начин да вземем това решение “, добави социалистът.
„ Нашите претекстове са, че когато се канят посланици – се канят всички посланици. Няма причини, които чухме и да подреждат в противоположна посока.
„ В момента приказваме за деня, в който се открива българското Народно заседание, в който се канят посланиците на всички страни. Има протокол, който споделя, че се изпращат предложения до всички посланици или не се изпращат. Всяка политическа мощ ще си каже позицията. Единствено съм обезпокоен за господин Вежди Рашидов като най-възрастен депутат дали ще пристигна да открие Народно събрание, в случай че госпожа Митрофанова не участва “, сподели в умозаключение Георги Свиленски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР