Позицията на министъра на отбраната Стефан Янев против разполагането на

...
Позицията на министъра на отбраната Стефан Янев против разполагането на
Коментари Харесай

АСБ: Позицията на Стефан Янев е опасна за сигурността ни

П озицията на министъра на защитата Стефан Янев срещу разполагането на войски на НАТО на българска територия е извънредно рискова за българската и за груповата сигурност и защита, обезпечена от Северноатлантическия алианс. Такава позиция показаха от Атлантическия съвет на България (АСБ).

От организацията показват, че България е предпазена единствено като член на НАТО и не може да подкопава политиката и сигурността на Алианса в нашия район.

" Изявлението на министър Янев е бягство от тези отговорности и искрено обслужва ползите на Москва, която във военната си теория намерено разгласи Алианса, а значи и всеки негов член, за собствен съперник. " - безапелационни са от АСБ.
 Стефан Янев не желае още войски на НАТО у нас
Стефан Янев не желае още войски на НАТО у нас

Според силовия министър това ще докара до нежелано повишаване на напрежението в района

" Президентът Радев и новото българско държавно управление стартират проверка и пренасочване на българската външна политика и на националната ни политика за сигурност и защита. " - предизвестяват атлантиците в декларация, с приканват премиера, Народното събрание, президента, политическите партии да подхващат дейности в отбрана на националния интерес и националната сигурност и недопускане на самоволни дейности от страна на министрите.

От АСБ приканват българските жители да защитят достолепието на България , като стачкуват пламенно против опитите страната ни да бъде отклонена от определения евроатлантически цивилизационен път на независимост и народна власт.
 Петков отсече: Не сме обсъждали спомагателни войски на НАТО в България
Петков отсече: Не сме обсъждали спомагателни войски на НАТО в България

Решения от този вид " ще бъдат координирани

Пълният текст на декларацията:

КОГАТО ВОЙНАТА ЧУКА НА ВРАТАТА, ТРЯБВАТ НЕЗАБАВНИ, ЯСНИ И ОТГОВОРНИ ДЪРЖАВНИЧЕСКИ ПОЗИЦИИ

ДЕКЛАРАЦИЯ

на Атлантическия съвет на България

Атлантическият съвет на България изрично осъжда изказването на министъра на защитата Стефан Янев срещу разполагането на войски на НАТО на българска територия, заявявайки, че такова решение не би кореспондирало нито със съюзните, нито с националните ни ползи.

Атлантическият съвет на България прави оценка тази позиция като извънредно рискова и за българската, и за груповата сигурност и защита, обезпечена от Северноатлантическия алианс. България не може да стои отвън тази зона на сигурност и да подкопава политиката и сигурността на Алианса в нашия район. България е предпазена единствено като член на НАТО, а посредством НАТО можем да се защитим, единствено в случай че всеки негов член, и изключително ние самите, изпълняваме своите съюзнически отговорности и отговорности. Изявлението на министър Янев е бягство от тези отговорности и искрено обслужва ползите на Москва, която във военната си теория намерено разгласи Алианса, а значи и всеки негов член, за собствен съперник. Опитът за завоалиран изкусен отвод на разполагането на съюзни войски в изказването на министър Янев не може да прикрие наличието на казаното, което умерено може да бъде взето за публично изказване на Кремъл.

От момента на своето основаване преди пет години, Атлантическият съвет на България неведнъж и по всеки мотив предизвестява за заплахата за България от нападателната политика, провеждана от режима на Путин в непосредствена непосредственост до националните ни граници. Ние неотложно и изрично осъдихме съветската военна експанзия против Украйна и окупацията на украинска територия. Само преди броени дни със специфична декларация Европейският парламент за следващ път предизвести режима в Кремъл, че в отговор на нападателните дейности на Русия по границата с Украйна, ще бъдат подхванати дейни дейности за отбрана на общоевропейската сигурност и защита. С сходна декларация излезе и Генералният секретар на НАТО, изразявайки общото мнение на всички членове, в това число и на България.

Атлантическият съвет на България с паника установи, че президентът Радев и новото българско държавно управление стартират проверка и пренасочване на българската външна политика и на националната ни политика за сигурност и защита. Доказателство са освен изказванията на президента и на министъра на защитата, само че и мълчанието, както и неналичието на съответна реакция от страна на премиера и на водачите на подкрепящите държавното управление партии в отговор на последните съветски провокации по отношение на Украйна и в района на Черно море. Свидетели сме на " смяна ", която е враждебна на ползите на българските граждани; смяна, която възкресява остарели и трагични за страната ни зависимости от Русия и от незаконния комунистически режим. Едно от следващите доказателства за това е назначението на високи длъжности в Министерството на външните работи на някогашни сътрудници и сътрудници на Държавна сигурност и Разузнавателно управление на Министерството на нар - политика, която ние, като гражданска организация порицахме и осъдихме.

Атлантическият съвет на България приканва:

- Премиерът Кирил Петков да предприеме незабавни ограничения за въвеждане на прецизна съгласуваност в Министерския съвет, като не позволява в бъдеще на самодейни изяви на министрите си, изключително по въпроси свързани с мира, войната и бъдещето на България.

- Народното събрание да излезе със специфична декларация, с която да осъди изказването на министъра на защитата и отбрани националният ни интерес, който е неотлъчно обвързван с подсилване на НАТО и особено на източния му фланг;

- Президентът да свика неотложно Консултативния съвет по национална сигурност, с цел да бъдат разисквани действителните рискове за националната и европейската сигурност, като разследване от ескалиращата нападателна политика на режима в Кремъл;

- Всички политически партии да заявят ясно своите позиции по отношение на външната политика и политиката за сигурност и защита на страната;

- Българските политици изрично да се разграничат от опитите за възобновяване на познати от времето на комунистическия тоталитарен режим способи на ръководство и взимане на решения във външната ни политика, политиката ни за национална сигурност и за защита.

- Призоваваме българските жители да защитят достолепието на България, като стачкуват пламенно против опитите страната ни да бъде отклонена от определения евроатлантически цивилизационен път на независимост и демокрация;

Атлантическият съвет на България изрично поддържа и се афишира за разполагане на спомагателни сили на НАТО и създаване на бази на Алианса в България, за да се подсигурява националната и общата европейска и евро-атлантическа сигурност и надеждна защита. Войната не е изчезнала от живота ни и Европа не е ваксинирана против нея, а нашата страна е изправена директно с лице към агресора.

Атлантическият съвет на България предизвестява, че в този трагичен за света миг, всеки флирт с режима на Путин и с Русия нанася непоправими морални вреди, които неизбежно се материализират в корупция, икономическа бедност и национална обърканост. Сделки " с дявола ", покупко-продажби с терористи и покупко-продажби с агресори не се вършат, тъй като такива покупко-продажби са аморални и в тях постоянно печели " дяволът ", бил той терорист или деспот-агресор.

Да отворим очи към недалечната история и да не я повтаряме!

Управителен съветна Атлантическия Съвет на България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР