Позицията на е категорична – подкрепя влизането на България в

...
Позицията на е категорична – подкрепя влизането на България в
Коментари Харесай

БСП се дърпа за еврото, иска първо доклад и дебат по темата

Позицията на е безапелационна – поддържа влизането на България в Еврозоната, само че тук би трябвало да уточним, че всяка страна-кандидат преценя по кое време и при какви условия ще стане член на Еврозоната. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание депутатът от Румен Гечев, съобщи кореспондент на

Той изясни, че Швеция и Дания са провели референдум по този въпрос, вследствие на който са взели решение да не влизат в Еврозоната. По думите му Унгария, Чехия и Полша също не имат намерение да одобряват еврото в околните години.

Българите би трябвало да си създадем тъкмо сметката за това какви преимущества бихме имали и какви ще са провокациите, в случай че влезем в Еврозоната. Решението на България по кое време да влезе в Еврозоната би трябвало да бъде въз основата на деликатен и подробен разбор, добави Гечев.

Социалистът бе безапелационен, че политическото управление на партията няма да поддържа приемането на единната европейска валута у нас, до момента в който не се запознае с двата отчета на финансовото министерство и Българска народна банка по тематиката и тя не бъде подложена на експертен спор.

От своя страна сътрудника му от Георги Свиленски разяснява, че от партията поддържат концепцията за привикване на КСНС при президента по тематиката със Северна Македония. Той увери публицистите, че по отношение на и обединението не е бил указван напън извън за бързото разрешаване на разногласието с РСМ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР