„Позицията на ДПС не е променяна. Още в началото, когато

...
„Позицията на ДПС не е променяна. Още в началото, когато
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Всеки български гражданин би се радвал да види РСМ като член на Евросъюза

„ Позицията на Движение за права и свободи не е променяна. Още първоначално, когато Република Северна Македония обявиха участието си, ние приветствахме това заявление. Всеки български жител, съгласно мен, би се радвал да види РСМ като член на Евросъюза, изключително в тази обстановка на неустановеност по света, освен Северна Македония, а всички страни от Балканите би трябвало да бъдат членове на Европейски Съюз. Това е нашата позиция. Въпросът по кое време – в началото, по средата или в края на преговорния екип би трябвало да се чистят всевъзможни проблеми, към този момент е въпрос на технология в процеса на присъединение “. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

„ Напомням, че решението, което би трябвало да се вземе не е решение дали би трябвало да се одобри Северна Македония или не, а единствено дали да бъде даден старт на договарянията за присъединение на РСМ “, акцентира Хамид.

На въпрос дали това би трябвало да се случи макар езика на омразата от македонска страна и всички други неизчистени въпроси, той отговори по този начин:

„ Не приказваме макар, няма нищо макар, само че има процедура и тя не е доста къса. И това в началото решение, което би трябвало да вземе българският парламент и българските политици, не е дефинитивно и не вкарва автоматизирано РСМ в Европейски Съюз “.

Попитан дали има поради, че ветото би трябвало да падне Хамид сподели:

„ Това е “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР