„Позицията на БСП е пределно ясна – ние няма да

...
„Позицията на БСП е пределно ясна – ние няма да
Коментари Харесай

Гуцанов: Ако проект за военна помощ за Украйна влезе в пленарна зала, от БСП ще гласуваме против

„ Позицията на Българска социалистическа партия е пределно ясна – ние няма да участваме под каквато и да е форма или метод във военния спор - срещу сме даването на оръжия или друга помощ, като се изключи филантропичната “, това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, депутат от левицата и ръководител на парламентарната комисия по превоз Борислав Гуцанов в ефира на Нова телевизия.

Той напомни, че са отпуснати 50 млн. лв. от бюджета за филантропична помощ за Украйна.
На въпроса дали Българска социалистическа партия ще седне на масата за договаряния с сътрудниците си от „ Демократична България “ социалистът уточни, че по тематиката позицията на Българска социалистическа партия е твърда.

Гуцанов даде образец с член 5 на Вашингтонския контракт, който към момента не е влезнал в действие. „ Русия и Украйна са в спор, в който не взе участие НАТО. Да не приказваме, че този спор е доста по-глобален. От една стана са Русия и Китай, а от другата страна са Европейски Съюз и Съединени американски щати. Не виждам за какво ние сега би трябвало да влизаме в него толкоз внезапно и ясно “, сподели ръководителят на транспортната комисия. По думите му нещата са ясни от договорна позиция.

Гуцанов беше безапелационен, че Българска социалистическа партия ще гласоподава срещу, в случай че се внесе предложение за предоставяне на оръжейна помощ на Украйна.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР