Позицията на България след анексирането на Крим е почти една

...
Позицията на България след анексирането на Крим е почти една
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Никой не иска Трета световна война, а Русия търси челен сблъсък със САЩ и с НАТО

Позицията на България след анексирането на Крим е съвсем една си съща.

Никога не е била ясна, безапелационна и оптимално солидарна с тази на мощните страни от Европейски Съюз и от НАТО. Това, което имаме през днешния ден и би трябвало да създадем е да вземем доста ясна и безапелационна позиция, която да бъде доста по отчетлива. Тази позицията, която взе военният министър  не подхожда на страна член на НАТО. А министър председателят би трябвало да стартира да приказва от името на българското държавно управление не от лично име. Това сподели ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването по тематиката с войната в Украйна.

Цветанов напомни неуверената позиция на България по случая „ Скрипал “, когато доста страни от Европейски Съюз изгониха съветски дипломати, само че не и България.

„ В третия мандат на Борисов се усили съветската взаимозависимост на България с построяването на „ Турски поток “. Проект построен с парите на българския поданик, обслужващ непознати ползи, а не националната ни сигурност. При реализирането му се правеха срещи на Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев с хора от забранителния лист на Европейски Съюз “, акцентира Цветанов.

„ Разнобоят в ръководещата коалиция е изтъкнат за всички, а до каква степен ще стигне времето ще покаже. Тази комплицирана четворна коалиция има доста разнообразни отзиви и когато би трябвало да се взимат ясни и безапелационни решения. Виждаме каква е позицията на Демократична България и каква на военния министър, само че те са в една лодка и би трябвало дружно да се крепят “, съобщи Цветанов.

С анексирането на Крим нямаше такава опозиция, каквато има от страна на украинския народ в този момент, който е подготвен да почине и Европа, и цивилизованият свят е подготвен да го подкрепи със съответното въоръжение.

Цветанов съобщи, че НАТО е взело доста съществено отношение и в този момент се приготвя, с цел да може да реагира при влизане в страни членки.

„ Русия ще има доста повече вътрешни проблеми в сравнение с във връзка с външната изолираност. Тя не може повече да бъде законна на интернационалните конгреси с режима на Путин, тъй като тя не извършва поетите задължения от всички съглашения или меморандуми. В момента доста значимо е какви са решенията, които взима Германия. Тя направи исторически компромис, с цел да изпрати въоръжение за Украйна. От тази нощ към този момент и Германия и Италия нямат запаси за изключването на Русия от системата SWIFT. Много значимо е и каква ще бъде позицията на Орбан, тъй като той изрично съобщи, че ще поддържа наказания против Русия, тъй като тя води война против суверенна страна. Победителят ще е цивилизованият свят. Дори Путин да посегне на страна от НАТО, тъй като има данни, че той може да го направи, с цел да види по какъв начин ще бъде задействан член 5 “, разяснява Цветан Цветанов.

Той напомни, че Съединени американски щати са споделили разследваща информация много преди навлизането на Русия в Украйна, което е дало опция да има противопоставяне на хибридните офанзиви, които се очакваше да заливат целия свят.

„ Никой не желае Трета международна война, а Русия търси преден конфликт със Съединени американски щати и с НАТО. Трябва да се употребяват всички инструментариуми, с цел да се възпре Путин и всички и стопански, и обществени резултати ще бъдат трагични за режима му.

Трябва да създадем съществено разграничаване сред режима на Путин и съветския народ. Има доста митинги, които се затъмняват в Русия, стопират се обществените мрежи и информацията от разнообразни медии, а информация се пуска единствено от формалните управляващи, което ще докара до доста тежки следващи дейности в един идващ стадий “, акцентира Цветанов.

„ Убеден съм, че след време и Русия ще тръгне по либерален път “, изрази мнение ръководителят на Републиканци за България.

Също по този начин би трябвало да се направи разграничение сред Борисов и дейностите му от тези на честните и стойностни симпатизанти на ГЕРБ, не би трябвало да се поставят под общ знаменател.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР