Позицията ми няма нищо общо с посещението ми в САЩ,

...
Позицията ми няма нищо общо с посещението ми в САЩ,
Коментари Харесай

Стефан Янев за военната помощ за Украйна: Поведението ни е устойчиво

Позицията ми няма нищо общо с визитата ми в Съединени американски щати, посочи водачът на „ Български напредък “

Поведението ни по отношение на даването на военна помощ от България за Украйна е стабилно. Това сподели в изявление за предаването „ Тази събота “ водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев. Позицията ми няма нищо общо с визитата ми в Съединени американски щати, посочи той.
„ Нека не бързаме да слагаме етикети дали е лимитирана военна интервенция или война обстановката в Украйна “. Това сподели Янев пред bTV часове след началото на войната в Украйна в качеството си на боен министър на защитата в кабинета „ Петков “.

След това беше отхвърлен от поста поради това изявление и основа своя партия – „ Български напредък “. В 48-ото Народно заседание политическата групировка на Янев поддържа решението България да изпрати военна помощ на Украйна.

Изборът на България – геостратегическият избор, принадлежността към Европейския съюз към НАТО, е нещо, което не трябва да се преглежда и да се слага под подозрение. Оттук нататък геополитически избор е кое е жертва и кой е агресорът. В тази война е ясно през цялото време, този отговор е даден. Това, което съм имал поради тогава, е метода, по който беше дефинирана българската политика, и опита да се организира този вид решения в Народното събрание “, изясни водачът на „ Български напредък “.

Той даде за образец и последната позиция на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че има заплаха НАТО да бъде въвлечена във войната сред Русия и Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР