позицията или не е чела какво гласува през 2018 г.,

...
позицията или не е чела какво гласува през 2018 г.,
Коментари Харесай

Каракачанов: Още бойни самолети ще бъдат купени

позицията или не е чела какво гласоподава през 2018 година, или търси евтини дивиденти. Проектът за самолетите е за 16 самолета. Осем са в първата част от договорката и още 8 като втора част.

Така вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов отговори на обвиняванията, които се появиха след визитата му в Съединени американски щати.

Каракачанов акцентира, че за момента има единствено изпратено питане от страна на Министерството на защитата до "Lockheed Martin ".

То е за това на какви цени, в какви периоди и при каква скица на разсрочено заплащане могат да ни бъдат предоставени вторите 8 самолета, откакто получим първите 8.

"Това не е като да отидеш да си купиш ледник, а е развой, продължаващ 1 година. Ние просто вършим питане. Нищо повече! Никой не е споделил, че на следващия ден, в другиден или другия месец някой ще подписва контракт. Най-вероятно ще е идващото държавно управление. Българска социалистическа партия търсят под вола теле. Още самолети ще бъдат купени, само че не в този момент ", безапелационен е военният министър.

Той разяснява и митингите. По думите му държавното управление остава до постоянните избори.

"На постоянните избори през март народът ще реши, кой бил крив, кой-прав ", сподели още Каракачанов.

Той към момента счита, че би трябвало да има разговор сред институциите. "С ненавист, опълчване и война сред институциите, никоя страна не е просперирала ", сподели вицепремиерът.

Каракачанов разяснява и външната политика. По думите му огромни европейски страни ни натискали да подкрепим Северна Македония за участието ѝ в Европейския съюз.

"Опитват се по дипломатическа линия да оказват напън. Германската дипломация е доста дейна в тази тенденция ", съобщи Каракачанов.

Аргументът бил, че на по-късен стадий може отново да сложим своите условия. Вицепремиерът обаче направи съпоставяне с дейностите на Гърция, която е била доста по-твърда към Скопие и по този начин е постигнала всичките си условия.

"Ние направихме културен контракт, толерантно. Дадохме опция. Но 3 години и 2 месеца в Скопие няма предпочитание ", разяснява Каракачанов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР