Позиция относно преговорите с България публикуваха и от двете основни

...
Позиция относно преговорите с България публикуваха и от двете основни
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски да внимава, евроинтеграцията не трябва да е процес на „българизация“

Позиция по отношение на договарянията с България разгласиха и от двете съществени политически партии в Република Северна Македония, оповестява Българска телеграфна агенция. В позицията на ВМРО-ДПМНЕ се показва, че Ковачевски би трябвало да внимава какво подписва и че „ евроинтеграцията не би трябвало да е развой на българизация “.

„ Българските претенции и изказванията на Петков за напредване на ветото с условия, които не се изискват незабавно, съставляват заплаха, че Ковачевски е на път да подпише или одобри рамка за асимилация на македонците “, се споделя в известието на ВМРО-ДПМНЕ.

От опозиционната партия още веднъж споделят, че Ковачевски и Османи водят преговорния развой изцяло непрозрачно, че в случай че не е бил огромният „ публичен и медиен протест ” Ковачевски нямало да реагира на отварянето на Културния клуб, носещ името на Иван Михайлов, че „ поради аматьорството и неспособността си е на път да унижи страната ”.

„ Ето за какво Ковачевски би трябвало неотложно да изиска писмени гаранции от Европейски Съюз за македонската еднаквост, език и история “, гласи известието на ВМРО-ДПМНЕ.

„ Вместо да популяризират лъжи, безпричинно да плашат обществото и по този метод да подкопават държавните позиции, Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ би трябвало да застанат зад държавните ползи. Няма да има асимилация на македонския народ, жителите и СДСМ няма да го разрешат “, дадоха отговор също със известие от СДСМ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР