Позиция на ВМРО Пловдив:Идеята на кмета на Пловдив г-н да

...
Позиция на ВМРО Пловдив:Идеята на кмета на Пловдив г-н да
Коментари Харесай

ВМРО: Идеята на кмета на Пловдив е национално предателство

Позиция на Вътрешна македонска революционна организация Пловдив:

Идеята на кмета на Пловдив господин да анулира честванията в града ни по случай националния празник на България е национално изменничество! Войната в Украйна няма нищо общо с 3-ти март - националният ни празник, който е знак на българския блян за единение на нацията, знак на обединяването на териториите Мизия, Тракия и Македония в границите на Санстефанска България.

3-ти март не е ден на Русия, той не е и ден на Украйна. Това е денят на възобновяване на българската страна след пет века на черно иго! Денят, в който обединеното ни Отечество в своите етнически граници се появява още веднъж на картата на Европа!

3-ти март е ден, който следва да сплотява хората от разнообразни националности, в това число братските нам съветски и украински народ, които в хода на историята са били нееднократно един до друг в борбите за отстояване на нашата независимост. И до момента в който нелепостта и нервността диктуват решенията на нашите политици, ВМРО-БНД не приема този акт на посягане от страна на кмета върху българската история и еднаквост.

Отказът от удостояване на националния ни празник е непосредствено пренебрежение към предците ни, дали живота си и положили костите си за възобновяване на българската страна. Отказ от национална еднаквост. Отказ от българския народен блян!

Честването на националния ни празник ще бъде оценено от наследниците на починалите във войните за Освобождението на България. Несъмнено, за нас актуалният празник е един акт на респект към паметта на нашите предшественици, били се един до друг за свободата на нашето Отечество.

За да възпитаваме поколенията в национализъм, в любов към България, би трябвало да спрем да се харесваме на този или оня западен или източен стопанин! Войната в Украйна или пък демократичните родоотсъпчиви гласове не би трябвало да бъдат спънка за вярата на нашият народ в своя народен блян - обединяването на Мизия, Тракия и Македония!

Да живее свободна, самостоятелна и обединена България!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР