ПОЗИЦИЯ НА ДПСЗа пореден път в последните месеци управляващите, в

...
ПОЗИЦИЯ НА ДПСЗа пореден път в последните месеци управляващите, в
Коментари Харесай

Внушенията на кръга „Капитал“ за „руска“ връзка на ДПС са откровена лъжа

ПОЗИЦИЯ НА Движение за права и свободи

За следващ път в последните месеци ръководещите, в лицето на премиера Кирил Петков, както и медиите от кръга „ Капитал “ на олигарха Иво Прокопиев, си разрешават да популяризират обществено лъжи и операции, уронващи престижа на Движение за права и свободи и на народния представител господин Делян Пеевски.

Тези внушения, в това число тиражирани в четвъртък и от изданието „ Медиапул “, че Движение за права и свободи има нещо общо с „ Южен “, „ Турски “ или който и да е различен план за транспорт на газ, са откровена неистина, а опитите на кръга „ Капитал “ и на неговите политически представители да манипулират публичното мнение по тази тематика, както и да вменят на Движение за права и свободи и на нейни функционери несъществуващи „ съветски “ връзки, са авансово обречени на крах.

Движение за права и свободи се утвърди през годините на прехода като националноотговорна партия, отстояваща само българския народен интерес. Същевременно, отбраната на либерализма и евроатлантическите полезности освен са най-достоверният отзив за политическата същина на Движението, само че от дълго време са оценени и от сътрудниците ни в Европа и света, като Движение за права и свободи е почитан член на Либералния интернационал и Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ).

На българското общество също по този начин е добре известна значителната роля на Движение за права и свободи за развиването на демократичния развой, за евроатлантическата ориентировка на страната ни, за отбраната на главните човешки права и свободи и за опазването на етническия мир, като тази роля през годините в никакъв случай не е била поставяна под подозрение. Още през 1991 година партията изрично съобщи курс към НАТО и Европейския съюз, като тази политика на Движение за права и свободи остана поредна в годините. Членството на България в НАТО през 2004 година и присъединението на страната към Европейския съюз през 2007 година се случи, когато Движение за права и свободи е част от ръководството на страната и интензивно взе участие в присъединителните процеси. В подтекста на актуалните геополитически събития и след започването на неоправданата съветска военна експанзия против Украйна, Движение за права и свободи не изневери на своята позиция и бе в основата на приемането на декларацията на Народното събрание за изрично наказание на грубото нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и похищението против териториалната целокупност посредством военна намеса против Украйна.

В този смисъл, всевъзможни опити на политици и медии на олигарси, посредством изкривяване на историческата реалност и тенденциозното опорочаване на събития и обстоятелства, да пришият към Движение за права и свободи несъществуващи зависимости и непознато въздействие, няма да реализират целения от създателите им резултат.

Нещо повече, макар очевидното предпочитание на подмолния политико-олигархичен модел в страната съветското въздействие в страната да се ускори – с което да бъдат подкопани политиките на нашите евроатлантически сътрудници в България и района, уверяваме както ръководещите, по този начин и техните медийни аватари, че Движение за права и свободи, както и до момента, ще се бори с всички сили това да не се случи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР