Позитивна тенденция – над 60% от завършващите Медицинския университет в

...
Позитивна тенденция – над 60% от завършващите Медицинския университет в
Коментари Харесай

Позитивна тенденция: Над 60% от завършващите медицина остават в България

Позитивна наклонност – над 60% от завършващите Медицинския университет в София декларират, че ще останат у нас и към този момент няма да търсят реализация по лечебните заведения в Западна Европа.

Лекарският екип е превозен със „ Спартан “ до Варна, с цел да извърши експлантацията на органите

„ Тенденцията от последните три години е да се усилва броят на дипломираните лекари, които желаят да останат в България. Мотивите, които те са показали, са, че желаят да оказват помощ на системата на опазване на здравето, също по този начин на значимо място са сложили връзките със фамилията, роднините и приятелите си “, споделя проф. Каролина Любомирова, зам.-ректор на МУ-София.

Министерство на здравеопазването признава квалификацията ѝ, само че не и трудовия ѝ стаж

Най-предпочитаната компетентност е анестезиологията. Спешната медицина продължава да е на последно място в класацията – под 1% от младите лекари са я показали. За тези които напущат страната ни съществена мотивация остава заплащането.

Дежурен доктор изясни, че физически колкото да съумяват да се оправят с пациентите

Намалява и процентът на тези, които правят оценка българската здравна система като неприятна. Основен проблем остава неравномерното систематизиране на фрагментите в бранша по отношение на другите обитаеми места.

Какво стимулира младеж, който приключва медицина, да желае да се осъществя в България вместо в чужбина – вижте диалога с абсолвентките Елица Зафирова и Теодора Александрова:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР