Позитивна еуфория сякаш е обзела футболното ни общество. Слънцето грее

...
Позитивна еуфория сякаш е обзела футболното ни общество. Слънцето грее
Коментари Харесай

Какво не му е наред на този Лудогорец?

Позитивна еуфория като че ли е обзела футболното ни общество. Слънцето грее по-ярко, птичките чуруликат по-силно! Но не поради триумф на националния ни тим или някой клубен подобен. Естествено, става въпрос за злорадстване. И този път на колене е не какъв да е, а хегемонът! 12-кратният отличник от Разград!

Лудогорец към този момент не събитие в българския футбол. Колкото да не им се желае на " сини " и " червени ", " орлите " са гранд за нашите родни, а и районни стандарти. И като подобен, всяка моментна рецесия при разградчани е изключително забавна за страничните наблюдаващи. А като към това прибавим всеобщи оставки и срамни резултати, пристигна време да се запитаме " Какво тъкмо не му е на ред на Лудогорец? ".
 Халф на Лудогорец дебютира за Полша
Халф на Лудогорец дебютира за Полша

Страхотно достижение за Якуб Пьотровски

1:7 от Нордселанд е единствено черешката на тортата на протичащото се в клуба през последните няколко години. Лично за мен, " орлите " изгубиха своята еднаквост някъде в интервала, когато Козмин Моци размени футболния терен с шефското бюро. С него си отиде и онази последна нотка на вълнуващия разградски клуб, който направи незабравими мачове в Европа и покори всичко допустимо у нас. И да, първият неуспех е неприятното възобновяване на състава. Характери като Кешеру, Владо Стоянов, Марселиньо, Моци и т.н, бяха сменени от безлични легионери, ритайки си за съвършена заплата нейде из Делиромана.
 Снимка 637050
Източник:

Тук кадровата замяна се оказа и смяна във философията. Лудогорци започнаха да мислят повече за изходящи прехвърляния, трансформирайки се в пазарище. Непрестанно един футболист биваше заменян с различен, а това не позволяваше за одобряването на някакъв съответен игрови образ. От това пък страдаха треньорите, които биваха сменяни като носни кърпички.

" Ама това е частен план! Босовете могат да вършат каквото си желаят с клуба! ", ще кажете вие. Да, само че когато парадираш да си гранд, какъвто безспорно Лудогорец е най-малко в България, публичното му значение се извисява малко повече над персоналните ползи.
 Лудогорец на 89-та позиция в света за последната година
Лудогорец на 89-та позиция в света за последната година

Ето детайлности

Провалът с построяването на " Лудогорец 2.0 " направи по този начин, че " орлите " да се движат напълно по инерция. Разградчани се снижиха до равнището на съперниците си в българското състезание. Направиха по този начин, че шампионатът да придобие някаква конспирация и през миналия сезон всичко да се взема решение в последния вероятен миг. Тъжното е, че даже и на ходом, " зелените " отново стигаха до златните медали, които оставаха фантазия за постоянно окуражените ЦСКА и Левски.

Поради този факт, може да заключим, че Лудогорец е задоволително мощен за домашната сцена и незадоволително класен за интернационалната такава. Изобщо една доста крива обстановка на безвремие и пренасищане, за която Ангел Петричев с половин уста сe съгласи по време на прочувственото си изявление пред медиите.
 Снимка 636112
Източник:

Самият той обаче би трябвало да си признае, че Лудогорец се срутва на всички вероятни равнища. И сега няма кой да спре това проваляне. На " Хювеварма Арена " има рецесия с резултатите, а общо десетте гола от Нордселанд и Крумовград, са единствено най-скорошните такива. Забелязва се управителен безпорядък, където май не всеки знае тъкмо каква е неговата роля и отговорност при първенците.

Вижда се и цялостен спад на формата при дадени футболисти. Започваме с редуващите се след позорна неточност вратари Падт и Слуга. Продължим през бранителите Вердон и Пластун. В унисон с тях стартира да бъде даже и Сонко Сундберг. В офанзива виждаме един Тисера който е задремал зимен сън, както и колония от бразилци, които бяха по-ниски от тревата против Нордселанд, само че виж ти против Пирин, демонстрираха безчет усмивки и футболна подигравка с надалеч по-слабия си противник.
 Чичо Венци за Лудогорец: У нас съдиите ги бутат, а в Европа им смъкнаха гащите и ги биха като барабан
Чичо Венци за Лудогорец: У нас съдиите ги бутат, а в Европа им смъкнаха гащите и ги биха като барабан

" Отново ще са първенци "

Да се спрем и на имиджовата рецесия. Колкото и миноритарна постоянно да е била тя, лудогорци изгубиха и ролята на българските футболисти в клуба. Продажбата на Десподов и тежката травма на Антон Недялков направиха по този начин, че към този момент тази народност да изгуби лидерската си функционалност. По насила интегрирани в състава биват Иван Йорданов или Доминик Янков. Спас Делев е по-скоро ротационен футболист, а от призмата на времето от ден на ден си проличава, че привличането на Тодор Неделев беше ПР-ход, целящ да се попълни сериозния най-малко от български играчи в състава.

Не, че имат безчет почитатели, само че в Разград не престават да губят симпатизанти и поради непрестанната съдийска помощ. Хайде да не се вършим на слепи! На всички е ясно, че в сериозните моменти " орлите " имат нужното рамо. Наречете го даже и автоцензура от страната на реферите, за които очевидно е по-добре статуквото в скоро време да не бъде променяно.
 Снимка 635606
Източник:

Последният удар по реномето на Лудогорец идва и от по този начин добре структурираната детско-юношеска школа. От 1-2 години няма футболист на " зелените ", който непосредствено да е пробил в първия състав на " орлите ", без да му се е налагало да смени куп други тимове в елита. Явно има някакъв апетит за гении, защото дубълът на Лудогорец е предпоследен във Втора лига, третият отбор на " зелените " е пети в Трета лига, а старшата възраст позволи отпадане от Динамо (Минск) в младежката Шампионска лига. При все, че и двата мача бяха в Разград поради наказването на УЕФА по отношение на тимовете от Беларус.

Общо взето, Лудогорец се намира в миг, когато нищо не върви и всичко е против дейностите на разградчани. Освен гранд по спортно-технически път, първенците ще би трябвало да се потвърдят като подобен и в превъзмогването на сходен жанр спешни времена.
 Снимка 616347
Източник:

Разклащането на хегемона сигурно е добра вест за неговите съперници. До зимната пауза " орлите " е прекомерно евентуално да инкасират още вреди, което може да зареди с в допълнение самочувствие тимовете от Топ 6. 
 Разград е петият минимален град, който има тим в групите на Европа
Разград е петият минимален град, който има тим в групите на Европа

Лудогорец попадна в забавна ранглиста

В Разград е време да вземат точните решения за къс интервал от време, в случай че не желаят футболната им империя да се срине. Да забележим могат ли " орлите " да летят и при бурни ветрове. Евентуално рухване ще бъде " смъртоносно ". А лешоядите чакат...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР