Поздравления за спечелените € 650 000. Това е поредната примамка,

...
Поздравления за спечелените € 650 000. Това е поредната примамка,
Коментари Харесай

Нова измама: Кражба на лични данни чрез онлайн лотарии

Поздравления за извоюваните € 650 000. Това е следващата стръв, с която измамници събират персонални данни. Съобщенията се изпращат по имейл.

За да получат парите, набелязаните жертви би трябвало да се свържат с посочен в известието сътрудник. Целта е да се дават персонални данни като име, адрес, възраст, специалност и телефон.

IT-експерти предизвестяват, че на никое място по света няма лотарии, които работят по този метод. Друг трик при сходни измами е да се желае дребна сума пари за механически разноски за превод да вземем за пример.

Често срещано е " премията " да идва и от името на компания, която е позната. Най-често употребявани са огромни компании, като " Майкрософт " и " Гугъл ".

Съветът на специалистите е никога да не се изпращат пари. Искането за банкова сметка или номер на кредитна карта е огромна сигнална лампа, че има нещо неправилно.



Има няколко метода за идентифициране на подправен имейл за
лотария:

Освен в случай че някой не е купил билет, не може да завоюва премия. Няма такива неща като изтегляне на " имейл " или каквато и да е друга
лотария, при която „ не са продадени билети ".

Измамникът ще изиска от жертвите да платят авансово такса, с цел да получат премията си. Всички същински
лотарии просто изваждат всички такси и налози от премията.

Имейлите за лотарийни измами съвсем постоянно идват от безвъзмездни имейл сметки като Outlook, Yahoo!, Hotmail, На живо, MSN, Gmail и така нататък

Имейлите за машинация постоянно упорстват получателят да резервира облагата си в тайна; това се прави, с цел да се избегнат други да ги поучават, че имейлът е машинация.

Както и при по-голямата част от лъжливи известия като цяло, лотарийните лъжливи известия постоянно съдържат правописни и граматически неточности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР