Поздравителен адрес от инж. Иван Лазаров по случай Деня на

...
Поздравителен адрес от инж. Иван Лазаров по случай Деня на
Коментари Харесай

Поздравителен адрес от инж. Иван Лазаров по случай Деня на народните будители

Поздравителен адрес от инж. Иван Лазаров по случай Деня на националните будители. Ето какво пожела градоначалникът:

" Уважаеми учители, дейци на културата и изкуствата, 
Скъпи възпитаници, 
Радостен съм да Ви поздравя с един от най-светлите и утвърждаващи духа български празници -  Деня на националните будители. Това е една от най-красивите дати в календара ни, тъй като през вековете националните будители са били онази светлина, която ни е пособия да проглеждаме и да вървим по пътя на съзиданието. Народните будители са поддържали живи духа ни, езика ни, отечестволюбието, жаждата да пазим и отстояваме свободата си. 
Всяка ера има своите персони, които са изпълнявали тази задача. Те са оформяли българското съзнание и са подклаждали устрема ни да градим в името на Отечеството. 
Днес те също са измежду нас. Те съхраняват паметта, само че и дават нови измерения на понятията „ дух “ и „ будител “ – нашите учители, създатели, учени, елементарни хора с дела и неотстъпчивост към неправдите.
Уважаеми учители, читалищни деятели, културни дейци, на всички Вас – реверанс!
Продължавайте да будите обществото ни, да давате вероятност, да укрепвате народностното ни схващане!
Скъпи възпитаници, това е специфичен ден и за вас.  Защото през днешния ден вие учите за достойните образци от предишното, само че на следващия ден ще имате отговорността да бъдете национални будители и да носите оптимизма за една процъфтяваща и горда България. Обичайте знанието, задавайте въпроси,  търсете отговори, бъдете непримирими към несправедливостта. Не забравяйте, че всеки с делата си може да бъде будител и че тези хора не са единствено минало. 
От сърце искам на всички Вас здраве и ентусиазъм! Съхранявайте българското и създавайте нови образци за следване!
Честит празник! "
Инж. Иван Лазаров
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР