Поздравителен адрес към ДПС изпрати президентът на Р Турция Реджеб

...
Поздравителен адрес към ДПС изпрати президентът на Р Турция Реджеб
Коментари Харесай

Ердоган поздрави ДПС, изтъкна заслугата му за демокрацията и евроатлантическия път на България

Поздравителен адрес към Движение за права и свободи изпрати президентът на Р Турция Реджеб Тайип Ердоган. Приветствието бе прочетено на празника на Джебел пред многохилядното голям брой на площада от зам.-председателя на Партията на справедливостта и развиването Ефкан Аля, оповестиха от пресцентъра на Движението.

На събитието участваха доста посетители от Турция, която на 19 май отбелязва Деня за възпоменание на Мустафа Кемал Ататюрк и празнува празника на младежта и спорта.

" Скъпи братя, приветствам ви най-сърдечно във връзка 33 годишнината от мирните Майски митинги. Почитаме с признателност героите, които са дали живота си за свободата ", се споделя в приветствието на Ердоган.

" Борбата на турците в България за народна власт, еднаквост и независимост е един от най-големите удари против комунистическия режим. Заслугата им за демокрацията в страната, за евроатлантическата ориентировка на България и за търсенето на мир и непоклатимост на Балканите е значима и имам вяра, че ще продължава и отсега нататък ", декларира още турският президент.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР