Позата и ролята на жертва не подхождат нито на главния

...
Позата и ролята на жертва не подхождат нито на главния
Коментари Харесай

Демерджиев: Всички партии купуват гласове, но срещу две политически сили са получени най-много сигнали

Позата и ролята на жертва не подхождат нито на основния прокурор, нито на министъра на вътрешните работи, нито на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година пред БНР.

Той разяснява известието на Прокуратурата, че при осъществени следствени дейности в парцели на обвинени лица е открит лист с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на закани.

„ Наши чиновници всекидневно са под опасност. За огромна част от тях има и оперативна информация,че съществува действителна заплаха за живота и здравето им. Работата им е такава, че неизбежно води до конфликт с подземния свят. Имаме протоколи за деяние. Не може да всяваме суматоха. Не е задоволително хората, които са призвани да пазят обществото, да излязат и да кажат, че са жертви “, уточни Демерджиев.

Министърът утчони, че не слуша записи. „ Не е правилно да се вадят и демонстрират записи на части. През годините сме виждали такива случаи. Резултатите не бяха позитивни и не се стигна до неоправдателни присъди “.

Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година съобщи, че работи като човек, който няма да си тръгне. „ Не тъй като считам, че няма да си потегли, а тъй като това е вярната позиция. Ако мислиш, че си тръгваш на следващия ден, не можеш да направиш нищо значително. Има доста работа в Министерство на вътрешните работи. Готов съм да си потегли на следващия ден, в случай че се образува постоянен кабинет “, добави още той. 

Вътрешният министър счита, че в Министерство на вътрешните работи са се справили добре с изборите: " Дори по-добре, в сравнение с предходните. Въпреки че провокациите, пред които бяхме изправени, бяха доста повече с връщането на хартиената бюлетина. Предупредих още, когато се гласуваше тази корекция в Изборния кодекс, че ще има повече опити да се манипулира вота. Ние обаче отговорихме уместно “ 

По думите му е била засилена оперативната работа, уточни той. „ 151 правосъдни производства. Цифрите приказват сами. Те са работени взаимно с Прокуратурата. Не са по необходимост. Малък % от производствата могат да бъдат прекъснати, тъй като са съгласувани. Очаквам огромна част от тях да завършат с неоправдателни правосъдни актове “, разяснява още министър Демерджиев. 

Той уточни, че всички партии купуват гласове, само че против две политически сили- и, са получени най-вече сигнали. 

" Не мога да ги наредя като първа и втора. Имаше сигнали, че една партия купува за друга. Очевиден е стремежът да се вкарат в Народното събрание комфортни патерици. Изборите, от позиция на ръководеното от мен министерство, бяха почтени. Манипулираният избор доближи до пренебрежимо дребни размери и не може да повлияе значително. Имаше протокол за деяние при бомбена опасност от 2013 година, само че той не се познаваше от никого. Наложи се да го преработим. Ние не сме вменили никакви отговорности на учителите, запазили сме тази част протокола от 2013 година Министерство на вътрешните работи поема отговорност и освобождава от такава шефовете на учебни заведения. Ако оставим те да вземат решение дали да бъдат евакуирани децата, ще бъде съществено смутен образователният развой. Протоколът, който приехме, не касае единствено учебните заведения ", изясни още Демерджиев.

„ Ако възникне нужда, ние сме подготвени да го преработим за характерен вид здания. Внимателно следим летищата. При приемане на имейл със опасност за бомба, би трябвало да се подаде сигнал на телефон 112 или в Министерство на вътрешните работи. Прави се вероятното да се резервира имейла. При първичния оглед се търсят непознати предмети. През това време идват полицейските органи и стартират те да ревизират. Децата не престават да учат ", сподели още вътрешният министър. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР