Пойнт гардът на Академик Пловдив Омар Крайем окончателно ще пропусне

...
Пойнт гардът на Академик Пловдив Омар Крайем окончателно ще пропусне
Коментари Харесай

Основен играч на Академик аут за ключовия мач с ЦСКА

Пойнт гардът на Академик Пловдив Омар Крайем дефинитивно ще пропусне и основното домакинство на ЦСКА от 22-рия кръг на Националната баскетболна лига в четвъртък. Причината за неналичието на някогашния топреализатор на ФИБА Къп е травма, която го извади от групата и за дуела против Балкан през миналия понеделник.

36-годишният деец не съумява да отговори на реномето си през сегашния сезон и това се потвърджава от успеваемостта му - приблизително по 8.5 точки при 28% пукотевица от игра, като също така прави по 3.5 неточности на мач.
 Академик няма да търси заместител на Давидов Академик няма да търси заместител на Давидов
Така пловдивчани ще се борят за осмото място в таблицата както без Крайем, по този начин и без центъра Махмут Давидов, който пък е навън до края на сезона със скъсана връзка. Кадровите проблеми в състава на Йордан Янков се случват тъкмо преди основните последни конфликти от второто завъртане на шампионата, като пловдивчани се борят за присъединяване в шампионата за Купата на България.

Академик към момента разполага с шансове да изпревари Ямбол и да заеме осмата позиция в таблицата, само че за тази цел бронзовите медалисти отпреди два сезона се нуждаят от наложителна победа над ЦСКА. Срещата е на следващия ден от 19:00 часа в Пловдив. В момента Академик е на девето място с баланс от 6-13, до момента в който ямболии са осми със 7-12.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР