Появилите се твърдения, че монументът може да бъде премахнат от

...
Появилите се твърдения, че монументът може да бъде премахнат от
Коментари Харесай

Областният на София: Паметникът на Съветската армия няма да бъде преместван днес

Появилите се изказвания, че монументът може да бъде отстранен от Княжеската градина тази вечер, бяха опровергани от регионалния шеф Вяра Тодева.

" Това са политически дейности на политически субекти ", сподели тя, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано водачът на " Възраждане " оповести, че по информация на партията паметникът може да бъде изместен тази вечер и се закани на мястото да дежурят членове на партията. От " Левицата " пък разпънаха няколко палатки в региона на монумента също с концепцията да попречат на премахването му.

По думите й парцелът към този момент е в ръководството на регионалния шеф.

" Изискахме плановете от страна на Столичната община, както и мнението по отношение на преместването на монумента в Музея на социалистическото изкуство, тъй като нямаше авансово такова мнение ", сподели Тодева.

Тя добави, че предстоят идващите стъпки, които ще предприеме регионалната администрация. До края на тази седмица медиите ще бъдат осведомени за развиването, сподели Тодева.

Кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков написа в профила си във Facebook, че през днешния ден се е срещнал с Тодева и е разискал и ориста на монумента.

" Получих информация за дейностите, които се подхващат, само че главното е, че са избрали по-отговорния и пряк път - да поемат цялата организация по преместването, без собствеността да се трансферира към Столична община. За което благодаря на госпожа Тодева ", разяснява Трайков, който преди месец се самопредложи за регионален шеф на София.



Преди дни от регионалната администрация в известие до медиите показаха, че на 3 август са изпратили писмо до кмета на Столична община за представянето на заверени копия от наличната планова документи, послужила за създаване на Монумент " Паметник на Съветската войска ", както и заверено копие на Плана за организация и осъществяване на строителството (ПОИС), по отношение на преместването на паметника.

Изпратено е и питане до шефа на Националната изложба за опцията скулптурните фигури и барелефи от Монумент " Паметник на Съветската войска " непрекъснато да бъдат експонирани в " Музей за изкуството от интервала на социализма " към Националната изложба.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР