Появиха се първите фотографии и цял документален филм за единствената

...
Появиха се първите фотографии и цял документален филм за единствената
Коментари Харесай

Къде живее руският Джеймс Бонд

Появиха се първите фотографии и цялостен документален филм за единствената къща, която е проектирана от починалата Заха Хадид. Уникалният дом е в горите край Москва и принадлежи на така наречен “Руски Джеймс Бонд ”. Това е бизнесменът-филантроп Владислав Доронин, който напълно инцидентно е и милиардер.

Къщата припомня на междузвезден транспортен съд, извисен над боровете, като че ли е от поредицата “Стар Трек ”. Домът има три естествени етажа и нещо като кула с още един етаж, която се извисява на 22 метра над земята. Тя наподобява на мостик на приказен транспортен съд.

“Това ми дава съвършената панорама във всички страни. Аз споделих на Хадид: Искам като се събудя заран, да виждам единствено чисто синьо небе, а не някакви съседи ”, изяснява Доронин. Заха Хадид тогава му дала отговор: “Осъзнаваш ли, че искаш да си над дърветата? ”.

На най-ниския етаж има басейн, гимнастически салон, гаражи и сервизни пространства. На идващото равнище са кухните, дневните, библиотеката и детските стаи. В мостика на “звездния транспортен съд ”, който е високо над дърветата, е спалнята на Доронин, както и неговият персонален апартамент.

Преди 10 години той и брачната половинка му се срещнали с Хадид в Лондон. Надраскали  на салфетка долу-горе каква къща желаят. До 2011 година първата и единствена фамилна къща, проектирана от Заха Хадид, била приключена. “За мен тя беше проектант от изцяло друга класа! Беше ми толкоз забавно да приказвам с нея и да обсъждаме всяка една концепция. Тя не бе от приказливите и от време на време бе доста остра. Удряше постоянно в задачата и беше много саркастична ”, споделя за великата Хадид “руският Джейм Бонд ”. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР