Появи се нова версия за смъртта на руския опозиционен лидер

...
Появи се нова версия за смъртта на руския опозиционен лидер
Коментари Харесай

Нова версия! Медии предполагат, че смъртта на Навални се дължи на синдром на внезапна смърт

Появи се нова версия за гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални.

 

Според медийни изявления повода за гибелта му се дължи на " синдром на неочаквана гибел " (SDS). " Синдромът на неочакваната гибел " (SDS) може да се опише като неочаквана и непредвидена гибел по естествени аргументи, която настава в границите на час от началото на появили се признаци.

 

Човек неведнъж няма никакви или има доста леки предупредителни признаци на болестта. Дори след гибелта аутопсията може да не разкрие явни аномалии.

 

По-рано през днешния ден говорителката на Алексей Навални - Кира Ярмишна, удостовери, че той е умрял. Тя означи в обществената мрежа " X ", че Алексей Навални е умрял в 14:17 ч. локално време на 16 февруари съгласно известието, обещано на майка му.

 

Освен това Кира Ярмиш съобщи, че юристът на Навални е бил осведомен, че повода за гибелта на съветския опозиционен водач към момента не е изяснена, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

 

Направен е втори оглед на тялото на Навални и " се допуска ", че резултатите ще бъдат подготвени идната седмица, сподели Ярмиш в обществената мрежа " Екс ". 

 

Тя също по този начин уточни, че публични лица са декларирали, че тялото на мъртвия опозиционен водач няма да бъде предоставено на роднините му, до момента в който не завърши следствието на гибелта му.

 

Припомняме, че Алексей Навални беше задържан през януари 2021 година при завръщането си в Русия от Германия, където се лекуваше след опит за отравяне. Според дисидента опитът за нападение против него е бил проведен от съветските специфични служби.

 

През февруари 2021 година съдът отсрочи предходната присъда на Навални за отнемане от независимост за хипотетични финансови измами. През март 2022 година опозиционерът получава друга присъда - девет години в строго охранявана наказателна колония по обвинявания в заграбване и пренебрежение към съда.

 

Два месеца по-късно против Навални са повдигнати нови обвинявания, в това число за " основаване на екстремистка организация ", а през октомври 2022 година описът с обвинявания е уголемен и включва " поощряване на тероризма " и " реабилитиране на нацизма ".

 

През август 2023 година московски съд призна Навални за отговорен в хипотетичната " екстремистка активност " и го осъди на общо 19 години затвор. Той трябвало да бъде изместен в наказателна колония с висока степен на сигурност, предопределена за най-опасните пандизчии, в това число рецидивисти и наказани на пожизнен затвор.

 

Навални нееднократно се е оплаквал от изискванията в наказателната колония, като непосредствено ги е наричал изтезания. Критикът на Кремъл заяви, че е бил лишаван от сън, не е получавал здравна помощ и съзнателно е бил подложен в килия с наказан за ликвидиране пандизчия, който страда от тежки болести и не съблюдава персонална хигиена.

 

Освен това не му е бил позволен никакъв контакт със бранителите или роднините му, написа " Марица ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР