Появи се нов опасен наркотик. Все повече млади хора се

...
Появи се нов опасен наркотик. Все повече млади хора се
Коментари Харесай

Лекар: Нова синтетична дрога прави децата ни опитни зайчета

Появи се нов рисков опиат. Все повече младежи се пристрастяват към вещество, известно като куш или К2. Според немски издания към този момент има и жертви измежду децата.
„ Съществуват няколкостотин синтетични аналози на канабис и десетки имена, под които те се продават. Никога не знаете какво тъкмо ви се предлага. К2 не е по-пристрастяващ от всички останали опиати. Всички субстанции, които бихте могли да си закупите, не са изследвани за нездравословни резултати. От синтетични аналози на канабиса хора умират към този момент години наред “, съобщи биохимикът от Българската академия на науката доктор Юлиян Караджов в ефира на „ България заран “.

По думите му методът, по който може да повлияе даден опиат, зависи от положението, възрастта на човек и самия състав на продукта.

„ Трудно можем да направляваме дейностите си, в случай че използваме опиати. Ако е дрога, чиито резултати са известни, може би в даден миг може да се стегнете и избегнете рискова обстановка “, означи доктор Караджов.

Според биохимика под името К2 могат да се крият редица разнообразни субстанции. Пред Bulgaria ON AIR той разяснява, че мотив за терзания има, защото и на българския пазар постоянно се появяват синтетични опиати.

„ В науката не е разказано по какъв начин могат да ви съсипят здравето. Употребявайки ги, ставате опитни зайчета “, безапелационен бе доктор Караджов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР