Появи се напрежение в ДПС, след като Пеевски обяви, че

...
Появи се напрежение в ДПС, след като Пеевски обяви, че
Коментари Харесай

Тахир: В ДПС има вътрешна съпротива срещу Делян Пеевски като бъдещ председател

Появи се напрежение в Движение за права и свободи, откакто Пеевски разгласи, че ще се кандидатира за началник на партията.

" Структурите на ДПС по места възприемат трудно Делян Пеевски, като председател на партията и е налице вътрешна съпротива срещу неговата кандидатура за председател на придвижването ", сподели в предаването " Позиция " на Радио Варна бившия заместник-председател на ДПС Гюнер Тахир.

" Делян Пеевски е израснал в София, има друг етнос и не познава спецификата на хората по места. И за това е мъчно той да бъде общопризнат от тях ", сподели Тахир.

Причините за промяната на председателското място са както политически, по този начин и стопански, разяснява още Гюнер Тахир: " Разходите към покупката на Топлоелектрическа централа " Варна " и отговорностите към " Булгаргаз " са причина Ахмед Доган да се нуждае от оперативен председател, който да носи доходи на ДПС. Пеевски водеше Доган при Борисов поради студения запас за ТЕЦ-а ", разяснява Тахир и дефинира придвижването като бизнес корпорация, а Делян Пеевски като нужния изпълнителен шеф, който би могъл да я ръководи сполучливо.

ДПС не е партия, а бизнес конструкция. Те не са решили нито един от проблемите на своите гласоподаватели. В регионите, където традиционно ДПС има най-голямо въздействия, има и най-голяма беднотия, емиграция и липса на каквито и да било вложения. Това не е инцидентно ", сподели някогашният втори в придвижването, съгласно който: " Има сделка между ДПС и ГЕРБ в смесените райони. Договорката беше в дребните общини ГЕРБ или да не взе участие със свои кандидат-кметове, или да взе участие официално, с цел да може ДПС да завоюва кметското място. Стигна се до там, че ГЕРБ предостави своите квоти в СИК-овете на ДПС. Ако не беще тази сглобка между ГЕРБ и ДПС, в никакъв случай Българска социалистическа партия нямаше да завоюва общини като Шумен, Разград или Русе ".

И Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов нямат нужните организационни качества, безапелационен е Тахир и добави, че те са позволили редица неточности, които няма по какъв начин да убягнат от погледа на Ахмед Доган. Така да вземем за пример Тахир уточни, че Мустафа Карадайъ с времето се е сближил задоволително с Анкара, с цел да бъде обвинен, че може да извършва поръчки на южната ни съседка, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР