Появи се интересна новина от сферата на хардуера. Тя се

...
Появи се интересна новина от сферата на хардуера. Тя се
Коментари Харесай

Измамници продават процесори на Intel като по-скъпи модели с подменена капачка

Появи се забавна вест от сферата на хардуера. Тя се отнася до един от типовете измами, при които под прикритието на по-скъпи модели се продават процесори с сменена капачка на разпределителя на топлината. Своята история показа един от потребителите на Reddit, който е закупил от Amazon процесор Core i9-13900K от най-голям клас. Но в реалност се оказало, че процесорът има по-малко ядра, а всички помощни стратегии го дефинират като Core i7-13700K. Разликата в целесъобразната цена сред тези процесори е към 200 $ и евентуално потребителят е бил изкушен от отстъпка или някаква доста преференциална цена.

Основният същински признак на подправения процесор е капачката с маркировка, която демонстрира модела Core i9-13900K. Разбира се тази капачка е била деликатно свалена от същинския процесор и инсталирана на по-евтин аналог.

Измамата е прекомерно явна. Но в случай че купувачът е човек, който е надалеч от промишлеността, не се интересува от техническите спецификации и не употребява диагностични стратегии, той може като нищо да не забележи измамата.

Ситуацията не е нещо ново. Преди време бе изнесена информация за предприятия за преправка с подправено етикетиране. В този случай даже не се постанова да се подменя капачката – процесорът деликатно се почиства и новите надписи се нанасят посредством лазерно гравиране или нещо друго.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР