Появи се грипна вълна, която е по-силна от преди пет

...
Появи се грипна вълна, която е по-силна от преди пет
Коментари Харесай

Вълшебна рецепта от Тодор Кантарджиев убива грипа

Появи се грипна вълна, която е по-силна от преди пет години. През ноември стартира грипните вируси, декември има разпространяване. Пикът на грипната вълна е краят на януари и през февруари. Това означи проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Нова телевизия.
Доста хора се разболяват, стартират да кашлят. Забелязваме опашки пред аптеките, в офисите са 2/3 от хората и в учебните заведения са половината възпитаници. Затова в дадени области слагаме спомагателни 2-3 дни към ваканции или празници, добави проф. Кантарджиев.
По думите му грипната вълна минава два пъти по-леко от прекарването на COVID-19. И добави, че прекарването грип е по-леко от прекарването на Омикрон.
Грипът е на 10 000 заболямост, тъй като за доста малко време взимаше огромно разпространяване. Две години имаше ограничения, изолираност, нямахме толкоз грипни инфекции, респираторни вируси. Колективният имунитет е по-слаб. Нищо съдбовно не чакаме от грипа. Грипният вирус и да пристигна, имаме подготвеност, сподели още той.

Той даде и вълшебна рецепта:
Резенче лимон се топи в сода, както дамите топят месото в брашно, и го изяждаш, постоянно след ястие, тъй като другояче ще имаш киселини. Всички респираторни болести стартират с гърло. Най-много боли след сън. Децата би трябвало да се научат да споделят, че ги боли гърлото.
И на тях с лимон да не ги мъчим, само че лимонен сок със сода. А, който е болен да си стои у дома, а да не прави геройства по офиси.
Проф. Кантарджиев разяснява и нарастването на инфектираните с ковид в последните дни.
Виждаме да се усилват случаите на COVID-19, само че се забавя темпът на увеличение. Стигаме до най-високото равнище на разпространяване. Заразата минава леко, напълно малко са натоварени лечебните заведения, уточни проф. Кантарджиев.
По-възрастните и хора с две или три дози да си създадат ваксина от новия вид, който е Омикрон и типичен. Работи се по вид за ваксина за COVID-19 и грипна ваксина.
Може в един ден да се слагат и двете ваксини, без да се изчаква. До края на седмицата всички лекари ще получат декларираните си ваксини за грип. Те са безвъзмездни за хора над 65 години, останалите могат да си закупят от аптеките, посочи проф. Кантарджиев.
Той добави, че действието на грипната ваксина е година и половина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР