Появата на руския посланик зад гърба на Радев предизвика лавина

...
Появата на руския посланик зад гърба на Радев предизвика лавина
Коментари Харесай

Митфоранова знаково се появи зад гърба на Радев навръх Съединението

Появата на съветския дипломат зад тила на Радев провокира лавина от мнения в мрежата и се одобри като очевиден знак.

Руският дипломат у нас Елеонора Митрофанова беше забелязана компактно зад тила на президента Румен Радев по време на честването по случай Съединението на България в Пловдив, съобщи OFFnews.bg. 

Освен Радев на днешната тържествената заря по случай празника участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, президентът на България от 1997-2002 година Петър Стоянов, основният прокурор Иван Гешев, пловдивският митрополит Николай, министри, евродепутати, представители на държавната и локалната власт, на политически партии, на дипломатически задачи у нас, публични организации.

" Този дръзновен, само че обмислен акт на нашите предшественици е образец за историческа отговорност и творчество, тъй като дейците на Съединението творяха история. (...) Съединението е значим стадий, само че същинският ключ към триумфа постоянно е бил и ще бъде в единението ", съобщи по време на речта си Румен Радев.

В словото си Радев не загатва противопостовянето на Русия на Съединението на България, поради което е инспирирано Сръбското навлизане в България, а по-късно е осъществен и проруски прелом, който детронира Княз Александър Батенберг. 

" Не утвърждавам дейностите на българите. Те нас не ни послушаха, действаха тихомълком, препоръки не желаеха, дано в този момент сами да си сърбат попарата, която забъркаха ".

Това написа император Александър III до началника на съветския Генерален щаб военачалник Обручев само шест дни след оповестяването на обединяването сред Княжество България и Източна Румелия.

Към момента България е оповестена едностранно за неприятелска страна от Русия. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР