Появата на нови варианти на SARS-CoV-2 с мутации в S-протеина,

...
Появата на нови варианти на SARS-CoV-2 с мутации в S-протеина,
Коментари Харесай

Учени: Мутация в протеина на коронавируса заобикаля антителата и може да застраши ефективността на ваксините

Появата на нови разновидности на SARS-CoV-2 с разновидности в S-протеина, които придават резистентност на устойчивостта, може да заплаши успеваемостта на имунизациите, оповестяват учени от университета в Гьотинген, Германия. Проучването им е оповестено в списание Nature.

Авторите на публикацията изследват проникването в клетките с антитела на разновидността на ковид A.30 (известен също като A.VOI.V2), който евентуално произлиза от Танзания и през днешния ден се счита за стар. През пролетта на 2021 година тя е открита единствено при няколко пациенти в Ангола и Швеция.

Според немските откриватели, някои разновидности в "шипчестия " протеин SARS-CoV-2 разрешават на вируса да пренебрегва антителата и да се популяризира извънбелодробно, което доста усилва опцията за заразяване.

"A.30 демонстрира желание към клетъчната линия, което не се следи при други вирусни разновидности, и дейно заобикаля неутрализацията от антитела, провокирани от имунизационните препарати ChAdOx1 nCoV-19 или BNT162b2 (лекарства надлежно от AstraZeneca и Pfizer), пишат учените. Те акцентират, че разновидностите във вид A.30 се нуждаят от деликатно наблюдаване и бързи ограничения за противопоставяне.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР