Появата на нов голям курортен комплекс край защитения плаж Аркутино

...
Появата на нов голям курортен комплекс край защитения плаж Аркутино
Коментари Харесай

Бетонният комплекс Знаме на мира все пак ще бъде завършен

Появата на нов огромен курортен комплекс край предпазения плаж Аркутино - това планува позволение за градеж, издадено от община Созопол.

Става дума за довършването на бетонното населено място " Знаме на мира ".

Дострояването е позволено и от екоминистерството, с подписа на заместник-министър Тома Белев.

Започнатият преди 38 години център за даровити деца към Асамблея " Знаме на Мира " е в предпазената зона Беглик Таш - Ропотамо. Сега от община Созопол са разрешили довършването му -  вътрешни електрически съоръжения, вътрешни ВиК - съоръжения, измазване и други при съществуваща канализация.

" То е ясно, мисля за всички, къде ще се вливат водите и не би трябвало по принцип да се вливат там, само че в случай че може да се измисли нещо друго, ще е добре! ", разяснява Маруся Чурелова, локален гражданин.

Кметът на Созопол споделя, че извършва закона. „ Собственикът има подписани заявления със притежателя на курортно населено място Свети Тома за прилагане на тяхното пречиствателно оборудване “, съобщи Тихомир Янакиев.

Законът не разрешава само ново строителство в зоната, написа през февруари в мнение зам.-министърът Тома Белев:

„ Регионална инспекция за опазване на околната среда издава на 23.10.2020 такова мнение, че е възможно и не нарушава режимите на предпазената околност. Искано е мнение от нас, ние сме посочили същото, а точно, режимът на предпазената зона и околност, че е безусловно неприемливо ново строителство. “

Довършителното строителство строителство ли е?

Не могат да строят ново нищо – нито краткотрайно, нито непрекъснато. Не предполага ли допълнителни съоръжения и преместваеми обекти за живота там?

Ако притежателят не може да се впише в потреблението на съществуващите здания, то той не може да ги построи и няма смисъл да влага.

Тома Белев споделя още, че персонално е съдействал регионът на Аркутино да стане предпазена околност през 2013 година и по този начин е осуетено неговото компактно застрояване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР