Появата на изкуствения интелект може да се сравни с появата

...
Появата на изкуствения интелект може да се сравни с появата
Коментари Харесай

Иван Драганов: В следващите години около 15% от населението ще загуби своята работа заради изкуствения интелект

Появата на изкуствения разсъдък може да се съпостави с появяването на интернет и на блокчейн технологиите. Това е най-бързо адаптиращата се технология от трите. Това нещо е на прага в границите на идващите две до 10 години да обърне света ни с краката нагоре. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “  Иван Драганов от подкаста " Тъмната страна на луната “.

За разлика от другите платформи изкуственият разсъдък се разраства единствено в границите на три месеца до невиждани размери. Това е най-бързо адаптиращата се технология и виждаме по какъв начин стартира от ден на ден да въздейства на хората и няма по какъв начин да не е тематика за настоящ диалог, сподели Драганов.

Това бързо развиване на изкуствения разсъдък той ще продължи, до момента в който не се случи някакво разтърсване в бранша, което ще докара до въвеждане на регулации в тази сфера. " Една от огромните спекулации по тематиката с изкуствения разсъдък е така наречен " небосвод на събитията “, когато той ще се откъсне и ще стартира самичък да се развива.

Ние сме в първите месеци на акомодация и в този момент е най-хубавият миг за хората да бъдат бдителни и да се интересуват от това нещо. Това е моята пропаганда към всички – да не изпускат този тренд. Изследвания демонстрират, че в идващите 10 години сред 10 и 15% от световното население ще загуби своята работа поради изкуствения разсъдък в цялостната му акомодация “, изясни Драганов.  

В момента " Google “ създава собствен личен изкуствен интелект, който се споделя Bard, " Facebook “ също анонсира своя разработка – Sam, само че все още най-впечатляваща остава технологията ChatGPT на OpenAI, изясни той.  

" Появата на ChatGPT дава либерален достъп на всички хора до технологията. ChatGPT може да се учи въз основата на това, което получава и чува. ChatGPT може да написа код, мина и теста за доктори, което е много впечатляващо, и като нищо би минал и теста на Тюринг “, счита Драганов.  

Той изясни, че сега водачите в създаването на роботи с разсъдък са Boston Dynamics. Илън Мъск също разгласи желанието си да сътвори хуманоиден робот, като задачата му е той да бъде оптимално на ниска цена. " Илън Мъск стартира да конкурира ChatGPT и даже си направи лична компания – X.AI, и платформата TruthGPT. Той сега пропагандира за закъснение развиването на изкуствения разсъдък, защото това е доста сензитивна и бързоразвиваща се технология. Самата рубрика на иновация е параболична даже на логаритмична канара, т.е. това е невъобразим казус сега “, акцентира Драганов. 

Блокчейн технологиите могат и към този момент се съчетават с изкуствен интелект. " В момента излизат ужасно доста криптопроекти, основани на изкуствения разсъдък. Има доста компании, основани на изкуствен интелект и блокчейн, които вършат тоукъни, в които може да се влага. В момента още веднъж се следи взрив на криптопазара и мисля, че някои от най-добре капитализираните планове ще бъдат основаните на изкуствен интелект “, предвижда Драганов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР