Появата на Доналд Тръмп в съда вече не отвлича вниманието

...
Появата на Доналд Тръмп в съда вече не отвлича вниманието
Коментари Харесай

Тръмп превръща процеса за измама в Ню Йорк в спиране на кампанията, „лов на вещици“

Появата на Доналд Тръмп в съда към този момент не отвлича вниманието от акцията му за завръщане в Белия дом. Те са централни за него.

Динамиката беше изцяло изложена в понеделник, когато някогашният президент и любимец на Републиканската партия се завърна в Ню Йорк за деня на откриването на цивилен развой за машинация, обвиняващ го в жестоко надуване на цената на бизнеса му.

Тръмп беше под възбрана обвързване да се яви в понеделник и не се е обърнал към съда. Но все пак той се възползва от опцията да сътвори медиен театър, който му подсигурява, че още веднъж е в светлината на прожекторите. И той още веднъж се показа като жертва на политизирана правосъдна система - позиция, която му оказа помощ да се издигне като неоспорим водач на първичните избори на Републиканската партия през 2024 година

Сцената беше доста сходна на тази, която се разиграва още веднъж и още веднъж от този момент пролетта, когато Тръмп рапортува на съдилищата и локалния затвор, с цел да бъдат обработени в четири наказателни обвинявания. За следващ път репортерите чакаха на опашка цяла нощ, с цел да заемат места в правосъдната зала; новинарски хеликоптери наблюдаваха пътуването му с кортежа от Trump Tower до постройката на съда в низък Манхатън; и кабелните мрежи предаваха спектакъла онлайн по малкия екран.

Появата показва какъв брой ловко Тръмп е употребявал правните си проблеми, с цел да облагодетелства акцията си. Появата на някогашния президент в понеделник притегли доста повече внимание, в сравнение с общоприет избирателен протест би предложил. И това даде на Тръмп нова опция да раздразни базата си и да укрепи набирането на средства с изказвания, че случаите, пред които е изправен, не са нищо повече от съгласуван опит да навреди на акцията му.

„ Това е машинация, това е машинация “, сподели той сутринта. „ Това е лов на вещици и срам. “

Докато някои противници в миналото смятаха, че дългият лист от правни проблеми на Тръмп може да разубеди републиканските гласоподаватели да го изберат за собствен претендент, позицията му на първичните избори на Републиканската партия единствено се усъвършенства отпреди обвиняванията и му оказа помощ да събере милиони долари.

Докато други политици можеше да заобикалят да притеглят в допълнение внимание към обвиняванията в непозволени дейности, Тръмп се възползва изцяло от камерите.

Той се обърна към медиите, събрани отвън правосъдната зала, няколко пъти през целия ден, хули против случая и предложение на коментар.

„ Всеки юрист би споделил: „ Не приказва. “ Всеки претендент би се подчинил на юриста. Тръмп просто изхвърля книгата за игри, ” сподели някогашният прессекретар на Белия дом Ари Флейшър.

Флайшър сподели, че за Тръмп линиите сред акцията и правосъдната зала към този момент са изтрити.

„ Всеки ден е ден на дънер, без значение дали е в Айова, Ню Хемпшир или в правосъдната зала “, сподели той и добави: „ Всяко появяване е опция да удариш звънец, да изпратиш известие, да кажеш, че е жертва на въоръжени Министерство на правораздаването и той е единственият, който може да промени Вашингтон. ”

Гражданското дело за машинация, заведено от основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс, упреква Тръмп и компанията му в машинация на банки, застрахователи и други посредством хронично надценяване на благосъстоянието му с цели 3,6 милиарда $.

Съдия Артър Енгорон към този момент постанови, че Тръмп е направил машинация. Ако бъде доказано при обжалване, делото може да коства на някогашния президент контрола върху някои от най-ценните му парцели, в това число Trump Tower, офис постройка на Wall Street и голф стадиони. Джеймс също по този начин желае санкции в размер на 250 милиона $ и възбрана на Тръмп да прави бизнес в Ню Йорк.

Тръмп прекара деня, седнал на масата на отбраната, наблюдавайки процеса, като на моменти склоняваше да се съвещава с юристите си.

Бившият президент очевидно се ядоса по време на утринните встъпителни изказвания, като се опълчи на догатката, че коства по-малко, в сравнение с твърди, и взриви както съдията, по този начин и Джеймс. Тръмп се присмя на основния прокурор, до момента в който минаваше около нея на излизане от правосъдната зала по време на обедната отмора, навеждайки глава към нея и гневно.

Но до края на деня настроението на Тръмп се промени. Той излезе от правосъдната зала, потвърждавайки, че е спечелил, акцентирайки мнения, които съгласно него демонстрират, че съдията се доближава към мнението на отбраната, че множеството от обвиняванията в делото са се случили прекомерно от дълго време, с цел да бъдат прегледани. Кевин Уолъс, юрист в офиса на Джеймс, даде обещание да свърже цитираните произшествия с по-скорошно съглашение за заем.

Все отново Тръмп се оплака, че „ би желал да води акция, вместо да прави това. “

„ Това беше за политика “, сподели той. „ Сега това беше доста сполучливо за тях, тъй като ме извадиха от предизборната акция, тъй като седях в съда по през целия ден, вместо да съм в Айова, Ню Хемпшир, Южна Каролина или доста други места, където бих могъл бъдете там. “

Това ще бъде действителността на акцията му отсега нататък, до момента в който той редува визити в щати с предварително гласоподаване и правосъдни зали, в това число с цел да свидетелства по-късно в гражданския развой в Ню Йорк. На 15 февруари той ще би трябвало да се яви персонално в съда в Ню Йорк преди углавен развой, в който е упрекнат в неправилно систематизиране на секрети парични заплащания, направени на дами по време на акцията му през 2016 година Неговият федерален развой във Вашингтон по обвинявания, свързани с напъните му да анулира изборите през 2020 година, би трябвало да стартира условно на 4 март, процесът против него в Ню Йорк би трябвало да стартира на 25 март, а федералният му развой по делото за документи Мар-а-Лаго е плануван за стартира на 20 май.

Процесът му в Джорджия за напъните му да подкопае резултатите от изборите в щата през 2020 година към момента не е плануван.

Плановете Тръмп да участва на процеса в Ню Йорк в първите дни бяха разкрити за първи път в документи предходната седмица. Адвокатите, представляващи Тръмп в настрана дело против някогашния му юрист Майкъл Коен, използваха появяването му, с цел да отсрочат показания.

Тръмп също сподели през май, че желае да участва на по-ранен цивилен развой, заведен от писателката Е. Джийн Карол, обвиняваща го в обезчестяване, само че в последна сметка не го направи. Журито го призна за виновен за полово принуждение над нея в съблекалнята на повсеместен магазин.

В обява в уеб страницата си в обществените медии Тръмп сподели, че желае да се яви в съда в понеделник, „ с цел да се бори за името и репутацията си “.

„ Искам самичък да виждам този лов на вещици “, сподели той пред кореспонденти. „ Минавам през лов на вещици от години, само че в този момент в действителност става мръсно. “

Очаква се Тръмп да се върне, с цел да свидетелства по делото след няколко седмици.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР