Повторно заразяване с коронавирус се оказа, че не е невъзможно

...
Повторно заразяване с коронавирус се оказа, че не е невъзможно
Коментари Харесай

Жена се зарази с Делта и Омикрон в рамките на 20 дни

Повторно заразяване с ковид се оказа, че не е невероятно и извънредно.

Странен обаче е казусът на 31-годишна пациентка. Жената се заразява два пъти в границите на 20 дни.

Първоначално с разновидността Делта, последван от този на Омикрон за по-малко от три седмици - най-кратката разлика, записана в миналото за вируса.

Казусът е оповестен с предизвестие, че даже имунизираните хора, които са прекарали коронавирус, не са предпазени против наново заразяване.

Пациентката, която е едицински служащ в Испания се разболява през декември към 12 дни откакто третата си бустерна доза ваксина.

Службата за национална статистика допуска, че рискът от наново заразяване е 10 пъти по-висок при разновидността Омикрон спрямо разновидността Делта.

Омикрон в този момент е преобладаващият вид в по-голямата част от света.

Д-р Джема Ресио от Institut Catala de la Salut сподели: „ Този ​​случай акцентира капацитета на разновидността Омикрон да избегне имунитета, добит или от естествена зараза с други разновидности, или от ваксини.

„ Въпреки това, както предходната зараза с други разновидности, по този начин и имунизацията наподобява отчасти защищават от тежко заболяване и хоспитализация при тези с Омикрон.

Този ​​случай също по този начин акцентира нуждата от осъществяване на геномно наблюдаване на вируси при инфекции при изцяло имунизирани и при реинфекции, “ добавя тя.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР