Повторно отваряне на дебата за клането в Сребреница поиска президентът

...
Повторно отваряне на дебата за клането в Сребреница поиска президентът
Коментари Харесай

В Сребреница не е извършван геноцид

Повторно отваряне на дебата за клането в Сребреница изиска президентът на самостоятелната Република Сръбска Милорад Додик, заяви ТАСС.

Според негови критици, Додик употребява тематиката, с цел да завоюва гласовете на твърдолинейните босненски сърби. Изборите в района ще се проведат на 7-ми октомври.

Додик към този момент започва процедура, настояваща Народното събрание да анулира отчет от 2004 година, в който се твърди, че в интервала югославските войни босненските сърби са умъртвили към 8000 души.

Президентът постоянно е отхвърлял решението на военните трибунали, които дефинират случилото се в Сребреница като геноцид. Според него е имало закононарушение, само че броят на жертвите е бил пресилен.

Специално съвещание на парламентарна комисия за отчета към този момент е назначено за 14-ти август. Додик твърди, че отчетът е бил манипулиран, с цел да навреди на сърбите.

Преди това оживелите от Сребреница изпратиха до немските управляващи лист със сърби, за които се счита, че са взели участие в събитията от 1995 година Много от сърбите избягаха точно в Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР